ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έμφαση στα «πράσινα» προϊόντα δίνει η Πειραιώς

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2009 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:26
Αισιόδοξη για την εξέλιξη των μεγεθών της Τράπεζας Πειραιώς και την αξιοποίηση ευκαιριών το επόμενο διάστημα εμφανίζεται η διοίκηση του Ομίλου, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, επισήμανε ότι η τιτλοποίηση υψηλής ποιότητας στοιχείων του ενεργητικού των τραπεζών έχουν ενισχύσει πολύ σημαντικά τη ρευστότητά τους.
Ο κ. Αντωνιάδης εκτίμησε ότι η πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς θα κυμανθεί για το σύνολο του 2009 μεταξύ 7%-8%. «Οι τράπεζες δεν σταμάτησαν ποτέ να δίνουν δάνεια, υπήρξαν μόνο θέματα επανατιμολόγησης κάποιων σχέσεων», διαβεβαίωσε, ενώ σε σχέση με τη συμμετοχή της τράπεζας στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ είπε ότι «η καλή τράπεζα είναι αυτή που δεν θα καλέσει το Δημόσιο για καταπτώσεις».
 Όσον αφορά στο πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό, αυτό «πάγωσε» το 2009 λόγω της κρίσης, ωστόσο προγραμματίζεται να «τρέξει» με γοργούς ρυθμούς το 2010.
 Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται από τη διοίκηση της Τράπεζας στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων επιχειρήσεων και ιδιωτών, στον τομέα της οικονομίας που προστατεύει το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί Γενική Διεύθυνση Πράσινης Επιχειρηματικότητας.
 Μέσα από τα λεγόμενα «πράσινα» τραπεζικά προϊόντα, έχουν εγκριθεί τα τελευταία πέντε χρόνια δάνεια συνολικού ύψους πάνω από 600 εκατ. ευρώ, και την επόμενη διετία εκτιμάται ότι θα διατεθούν επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ. Τα δάνεια που προσφέρονται έχουν ευνοϊκότερους από τους συνήθεις όρους δανειοδότησης, ενώ αφορούν όλους τους κλάδους της πράσινης επιχειρηματικότητας (ΑΠΕ, εξοικονόμηση ενέργειας, πράσινες μεταφορές, διαχείριση αποβλήτων, βιολογική γεωργία, πράσινη χημεία). Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τα προϊόντα αυτά λειτουργεί στην Αθήνα (στην οδό Πανεπιστημίου) «πράσινο» κατάστημα, ενώ εντός του 2010 θα ανοίξει αντίστοιχο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass