ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επεκτείνονται οι αγορές βιοκαλλιεργητών

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2009 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:16
Τη λειτουργία μιας ακόμη αγοράς βιολογικών προϊόντων ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας. Πρόκειται για την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στα Φάρσαλα που θα λειτουργεί στη σκεπαστή αγορά στην είσοδο της πόλης κάθε Πέμπτη, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Με την Αγορά Βιοκαλλιεργητών που γίνεται κάθε Παρασκευή στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, ο αριθμός τους στο νομό ανέρχεται σε δύο. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι κάθε Τρίτη λειτουργεί αντίστοιχη αγορά στο Βόλο –από το 2007, ενώ αντίστοιχη αγορά γίνεται και στα Τρίκαλα, κάθε Τετάρτη.
Η ενίσχυση της λειτουργίας των συγκεκριμένων αγορών, σε θεσσαλικό επίπεδο, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων, καταγράφεται ακόμη και στα σημεία του οργανωμένου λιανεμπορίου μια αύξηση στη ζήτηση βιολογικών προϊόντων, κυρίως φρούτων και κηπευτικών –κι αυτό παρά τη μείωση της κατανάλωσης, με εξαίρεση την κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ίσως και περισσότερα χρήματα, προκειμένου να αποκτήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου περιλαμβάνει και ένα διπλό μήνυμα, προς καταναλωτές και αγρότες, κάτι που την καθιστά επίκαιρη, σε σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. «Ας γίνει αυτή η Αγορά ακόμη ένα βήμα για την άνοδο της βιοκαλλιέργειας στη χώρα μας, που θα δώσει διέξοδο στους αγρότες μας και ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα σε χαμηλές τιμές στους καταναλωτές», σημειώνουν ο πρόεδρος, Φώτης Τσιαγγάλης και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Τσιάμης. Υπενθυμίζεται ότι οι βιολογικές καλλιέργειες, όπως και η βιολογική κητνοτροφία –με εξαίρεση σιτάρι και τριφύλλι που προορίζεται για ζωοτροφές- πέρυσι βρέθηκαν στο επίκεντρο της περικοπής επιδοτήσεων, ωστόσο οι βιοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας συνεχίζουν την πορεία τους απερίσπαστοι.
Μ.Μ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass