Χ.Α.: ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Καταργείται το κριτήριο εμπορευσιμότητας

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2009 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:17
Την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες διαπραγμάτευσης της αγοράς μετοχών αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παραμένοντας εμπράκτως στο πλευρό των εισηγμένων εταιρειών. Η αλλαγή που αποφασίσθηκε αφορά την κατάργηση της εμπορευσιμότητας από τα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες διαπραγμάτευσης της αγοράς μετοχών.
Με γνώμονα το γεγονός ότι η εμπορευσιμότητα στις αγορές μετοχών έχει μειωθεί παγκοσμίως, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκρινε ότι δεν θα πρέπει ένα διεθνές πρόβλημα να αποτελεί κριτήριο υποβάθμισης των εισηγμένων εταιρειών.
Όσον αφορά τα κριτήρια της κεφαλαιοποίησης και της διασποράς παραμένουν ως έχουν. Συνέπεια της ανωτέρω τροποποίησης, μετονομάζεται η κατηγορία Χαμηλής Διασποράς, Εμπορευσιμότητας και Ειδικών Χαρακτηριστικών σε Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών.
Η ανωτέρω αλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα τεθεί σε εφαρμογή από την προσεχή τακτική αναθεώρηση του Απριλίου 2009.
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α. των 4.250.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε.». Από το συνολικό αριθμό των προς εισαγωγή μετοχών, 430.000 μετοχές διατέθηκαν σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην τιμή των 1,04 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ορίστηκε σε ευρώ 1,04 ανά μετοχή και ως πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 10η Φεβρουαρίου 2009.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass