ΔΕΥΤΕΡΑ «ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ» ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Υποχωρεί η θέρμανση, «ανηφορίζει» η αμόλυβδη

* Στα 42,67 δολάρια το brent, κάτω από τα 38 δολάρια το αργό – πιέσεις προς τα κάτω στις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2009 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:23
 Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε το εύρος των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης στη Λάρισα, με τις τιμές να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο περίπου στα 46-48 λεπτά –ένα λεπτό πιο κάτω σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Αντίθετα, την ανηφόρα βαδίζουν για ακόμη μία φορά οι εγχώριες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, με τους λιανοπωλητές να... δείχνουν ως υπεύθυνους τα διυλιστήρια. Μάλιστα, σε επιστολή τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι βενζινοπώλες της χώρας επισημαίνουν ότι «δεν μπορούμε να απολογούμαστε άλλο στους καταναλωτές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αυξήσεις έρχονται από... την «πηγή».
Σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών Λάρισας και αντιπρόεδρο της ΟΒΕ, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, ο κλάδος ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφώνονται σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εξομάλυνσης των σκαμπανεβασμάτων των τιμών. «Το ζητάμε αυτό μόνον για το πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σαν λιανοπωλητές και να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις από μέρα σε μέρα. Θέλουμε να σταθεροποιηθούν οι τιμές και να διαμορφώνονται ανά εβδομάδα», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.
ΤΙΜΕΣ
Στα επίπεδα των 46-48 λεπτών το λίτρο βρέθηκε η διακύμανση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης στην πόλη, κατά περίπου ένα λεπτό χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι τιμές των διυλιστηρίων για το εν λόγω προϊόν υποχώρησαν. Αντίθετα, αυξήσεις της τάξης του ενός και δύο λεπτών στο λίτρο σημειώθηκαν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και στην πόλη.
Στο διεθνή χώρο, οι χρηματιστηριακές τιμές του μαύρου χρυσού δέχθηκαν καθοδικές πιέσεις. Στη Νέα Υόρκη, το αργό διαμορφωνόταν αργά το βράδυ σε επίπεδα κάτω των 38 δολαρίων το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το brent βρέθηκε κάτω από τα 43 δολάρια, στα 42,67 δολάρια το βαρέλι.
ΤΙΜΕΣ
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, o μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης, με βάση δειγματοληψία με καταγραφή τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 13/02/09, διαμορφώθηκε στα 0,891 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 1,14% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 0,881 ευρώ ανά λίτρο.
Στη Λάρισα, η μέση τιμή της αμόλυβδης, με βάση τον πίνακα της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΝΑΛ, διαμορφώθηκε χθες στα 0,89 ευρώ ανά λίτρο, από 0,879 ευρώ ανά λίτρο, που είχε διαμορφωθεί την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα –δηλαδή υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 1,25%. Η χαμηλότερη τιμή βρέθηκε στα 0,82 ευρώ ανά λίτρο και η υψηλότερη παρέμεινε στα 0,996 ευρώ ανά λίτρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass