ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Με την εαρινή περίοδο «συντονίζεται» ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

* Από το Σάββατο 11 Απριλίου, το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2009 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:35
Σε εφαρμογή μπαίνει από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων στην αγορά της Λάρισας, σύμφωνα με την πρόταση και απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα για τον εμπορικό κόσμο, καθώς οι καταστηματάρχες ευελπιστούν στην τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενόψει των πασχαλινών εορτών. Η εικόνα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους έχει διαφοροποιηθεί από το προηγούμενο διάστημα –της σχεδόν απόλυτης «απραξίας», ενώ εκτιμάται ότι και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα λειτουργήσει, αν μη τι άλλο σε ψυχολογικό επίπεδο, στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης.
Ο έντονος προβληματισμός που επικρατεί στις τάξεις του εμπορικού κόσμου αφορά σε δύο επίπεδα: πρώτον, στους τζίρους των ταμείων, αλλά και στο ζήτημα των ακάλυπτων επιταγών. Το προηγούμενο διάστημα –με εξαίρεση τις πρώτες δύο εβδομάδες των εκπτώσεων, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την αγορά, ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, μιας και το αγοραστικό ενδιαφέρον κινήθηκε σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα. Η αγορά «ζωήρεψε» κάπως με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ωστόσο δεν επαρκεί για να καλύψει τα κενά όλων των προηγούμενων εβδομάδων και μηνών. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι σε πολύ κεντρικούς εμπορικούς δρόμους υπάρχουν καταστήματα που είτε «άλλαξαν χέρια» σχεδόν εν μία νυκτί, είτε παραμένουν κενά.
Οι προβληματισμοί του εμπορικού κόσμου της Λάρισας –και όχι μόνο- αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009, για το ειδικό πρόγραμμα εγγύησης κεφαλαίων κίνησης του ΤΕΜΠΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Divani», με κεντρικούς ομιλητές τον πρόεδρο του Ταμείου, Νικόλαο Δομένικο και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Δημήτριο Αρμενάκη.
 ΩΡΑΡΙΟ
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης του ΕΣΛ, το θερινό ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 8.00-14.00 και 17.30-21.00, Τρίτη-Πέμπτη: 8.00-14.00 και Σάββατο: 9.00-15.00. Το ωράριο αυτό θα εφαρμόζεται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, εκτός από την περίοδο του Πάσχα. Το πασχαλινό εορταστικό ωράριο διαμορφώνεται ως εξής: Σάββατο, 11 Απριλίου: 9.00 – 16.00 (Κυριακή κλειστά), Μ.Δευτέρα, 13 και Μ.Τρίτη, 14 Απριλίου: 9.00-14.00 και 17.00-21.00, Μ.Τετάρτη, 15 και Μ.Πέμπτη, 16 Απριλίου: 9.00 - 21.00, Μ.Παρασκευή: 12.00 – 20.00 και Μ.Σάββατο: 9.00 – 15.00. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά Κυριακή του Πάσχα (19 Απριλίου) και Δευτέρα (20 Απριλίου), ενώ η αγορά θα επανέλθει στους ρυθμούς του θερινού ωραρίου από την Τρίτη, 21 Απριλίου.
ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία της WWF «Η ώρα της Γης» και να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, από τις 20.30 ως τις 21.30. Σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΕΣΛ και γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ, Νίκος Τζίκας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να κατανοήσουμε, ότι ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και έχουμε υποχρέωση να τον προστατέψουμε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε πού να ζήσουμε. Και αν η τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση ανέδειξε τα λάθη μας σε οικονομικό επίπεδο και δημιούργησε προβλήματα που αργά ή γρήγορα θα βρουν λύση, η διαφαινόμενη περιβαλλοντική κρίση θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες συνέπειες που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι μας, έχοντες και μη έχοντες, και πολύ περισσότερο οι επόμενες γενιές. Ο παγκόσμιος συναγερμός για το περιβάλλον με τις υφιστάμενες εφιαλτικές κλιματικές αλλαγές έχει μεταξύ άλλων αναδείξει την πράσινη επιχειρηματικότητα ως προαπαιτούμενη και επείγουσα προτεραιότητα, για πράσινη ανάπτυξη και όλες οι πολιτικές πρέπει ακριβώς σε αυτή να αποβλέπουν. Όλοι μας έχουμε χρέος με τις ενέργειές μας να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τον κόσμο που ζούμε δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass