ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Δεν θέλουμε κόντρα, αλλά συνεργασία...

Δημοσίευση: 11 Απρ 2009 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:46
 ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
«Δεν θέλουμε την κόντρα μαζί σας, αλλά τη συνεργασία. Πρέπει, όμως, και εσείς να είσαστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας...». Σαφές ήταν το μήνυμα της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας, διά στόματος δημάρχου κ. Γιώργου Πασχόπουλου, στη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Ελασσόνας.
Στην αρχή της συνάντησης, ο δήμαρχος πλαισιωμένος από τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο της σχετικής επιτροπής για τα συγκεκριμένα καταστήματα κ. Σπύρο Καραγκούνη, τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΚΑΛ κ. Γιάννη Κόκκινο, και την αρμόδια υπάλληλο κ. Χριστίνα Κουρδή, αφού έκανε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, ανακοίνωσε στους επαγγελματίες ότι αυτές τις μέρες θα γίνει από πλευράς Δήμου η σήμανση των υπαίθριων χώρων που δικαιούται να έχει το κάθε κατάστημα, κάτι που θα εφαρμόζεται πιστά, προκειμένου να διευκολύνονται και οι πεζοί κατά τη διέλευσή τους. «Θέλουμε όλοι να εξυπηρετούνται σ’ αυτή την πόλη. Οι χώροι ανήκουν σε όλους, και όχι μόνο στους επαγγελματίες. Υπάρχουν σοβαρά παράπονα από τους πεζούς...», επισήμανε ο κ. Πασχόπουλος, μη κρύβοντας τη δυσαρέσκειά του για τις πρακτικές που εφαρμόζονται κατά καιρούς από κάποιους επαγγελματίες. Παράλληλα, ανέφερε ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών, τον καιρό αυτό δεν πρόκειται να γίνουν εργασίες για την αλλαγή όψης της κεντρικής πλατείας, αλλά ό,τι σχεδιάζεται, θα υλοποιηθεί μετά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν (δημοπράτηση ενιαίας κατασκευής).
Ακόμη, ενημέρωσε για το πολυσυζητημένο 2% , το οποίο – για την ώρα - παραμένει σε ισχύ, και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο από πλευράς επίσημης Πολιτείας, μετά την οξύτατη αντίδραση της ΚΕΔΚΕ. «Προέχει η συνεργασία όλων μας και η κατανόηση για το συμφέρον όλων. Πρέπει να μπει τάξη στους χώρους, αλλά και πρέπει να φροντίσουν οι επαγγελματίες μας να πληρώσουν το ενοίκιο των τραπεζοκαθισμάτων που χρησιμοποιούν...», υπενθύμισε ο δήμαρχος, ολοκληρώνοντας.
Μιλώντας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καραγκούνης, ζήτησε να μπει τάξη στην πλατεία για να λειτουργήσει καλύτερα η πόλη, καθώς και να καταβληθεί το αναλογούν ενοίκιο στο Δήμο για τους υπαίθριους χώρους («αρκετοί δεν το αποδίδουν»). «Πρέπει να πληρωθούν τα τραπεζοκαθίσματα, έστω και με κάποια ρύθμιση. Όσο για το 2%, υπάρχουν αρκετοί που το καταβάλουν. Προτείνω στους επαγγελματίες να προσέλθουν στη ΔΕΠΤΑΚΑΛ για ενημέρωση και υποβολή αίτησης για τις σχετικές άδειες που είναι απαραίτητες...», ανέφερε.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις επαγγελματιών για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ πρότειναν στο Δήμο να εξετάσει ευνοϊκά τις όποιες οφειλές, έστω και με κάποιες ρυθμίσεις στην εξόφληση.
Στη συζήτηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass