ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΟΓΑ: Από 6/8 η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2008 4:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:24
Από τις 6 έως τις 18 Αυγούστου θα καταβληθούν σε 460.473 οικογένειες τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του τέταρτου διμήνου.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 163.290.971,38 €.
Την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ δικαιούνται 2.678 οικογένειες, το επίδομα τρίτου παιδιού ύψους 170,86 ευρώ 55.833 οικογένειες, το πολυτεκνικό επίδομα ύψους 42,70 ευρώ (για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 80.927 οικογένειας, το πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας ύψους 98,27 ευρώ έως 256,26 ευρώ 141.462 οικογένειες και τις ισόβιες συντάξεις ύψους 98,27 ευρώ 179.573 οικογένειες.
Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007, ενώ το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό της ισόβιας σύνταξης (98,27 €).
Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας:
1. Η μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Το επίδομα αυτό διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του.
Τα τέκνα τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι αυτά που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου.
Το ως άνω επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους ή και νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο τέκνα, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.
2. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή εγκαταλείψει υπαίτια τα παιδιά του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, η παροχή καταβάλλεται στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη διατροφής των παιδιών.
Δικαιολογητικά-διαδικασία χορήγησης:
Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Δωρεάν Παροχή Βιβλίων
Εν των μεταξύ από την 1η Αυγούστου αρχίζει και το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων από τον ΟΓΑ σε 120.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του Οργανισμού, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.
Πιο αναλυτικά, δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων είναι:
1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων
2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
3. Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ (σύζυγοι-παιδιά)
Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στο πρόγραμμα είναι η κατοχή Βιβλιαρίου Υγείας Ο.Γ.Α. σε ισχύ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Οι δικαιούχοι του προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων, μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων (αξίας 20 ΕΥΡΩ) μαζί με τον κατάλογο των Βιβλιοπωλείων- Εκδοτικών Οίκων που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ/ΛΑΕ από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ .
Οι δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων, μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Αγοράς Βιβλίων μέχρι 31-12-2008.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass