ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Στα 3.500 ευρώ το τίμημα περαίωσης

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Το ποσό των 3.500 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι που θα υπαχθούν στο καθεστώς της περαίωσης, ώστε να κλείσουν τα βιβλία τους για την επταετία 2000-2006.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι καλούνται στα ταμεία της εφορίας να πληρώσουν από τουλάχιστον 500 ευρώ για κάθε ανέλεγκτη χρήση της επταετίας, με το δέλεαρ της απαλλαγής από κάθε φορολογικό έλεγχο.
Το ποσό της συνολικής «οφειλής» φόρου που θα προκύψει για κάθε φορολογούμενο από την περαίωση θα αναγραφεί σε σχετικό εκκαθαριστικό σημείωμα, το οποίο θα του αποσταλεί από την εφορία.
Όσοι το αποδεχθούν θα προκαταβάλουν το 20% της οφειλής και στη συνέχεια θα μπορούν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο σε μηνιαίες δόσεις.
Σημειώνεται πως το σχετικό νομοσχέδιο,«ενίσχυση της διαφάνειας του κρατικού προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»κατατέθηκε στη βουλή.
Τα ελάχιστα ποσά ανά χρήση που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες που θα κάνουν χρήση της δυνατότητας που παρέχει το υπουργείο Οικονομικών, διαμορφώνονται ως εξής:
-200 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Α΄ κατηγορίας
-500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας, και:
-600 ευρώ για τα βιβλία Γ΄ κατηγορίας
Η καταβολή του φόρου θα γίνει ως εξής:
- Όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ, σε έξι (6), κατ’ ανώτατο όριο, ίσες μηνιαίες δόσεις και χωρίς το ποσό της κάθε δόσης να υπολείπεται των πεντακοσίων (500) ευρώ.
-Όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) και μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, σε οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις.
-Όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι πάνω από εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, σε δώδεκα (12) ίσες μηνιαίες δόσεις.
Όσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη, στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής (ταμειακής προσαύξησης) καθώς και απαλλαγή από τις φορολογικές προσαυξήσεις σε ποσοστό 50%.
Στην περίπτωση των δόσεων, προβλέπεται η απαλλαγή από τις ταμειακές προσαυξήσεις σε ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 60% και 100%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Προβλέπεται επίσης η καταβολή ποσού προκαταβολής 15%. Η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση έχει ορισθεί για τις 20 Νοεμβρίου.
Η ρύθμιση είναι προαιρετική -όπως εκείνη του 2004-, ωστόσο, για πολλούς συνιστά μονόδρομο προκειμένου να αποφύγουν κακόπιστο έλεγχο της εφορίας. Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται να υπαχθούν στη ρύθμιση όσοι είχαν υποβάλει δήλωση αυτοπεραίωσης.
Μάλιστα, αυτή δεν είναι η μόνη επιβάρυνση για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους, αφού προστίθεται και ο φόρος των 1.050 ευρώ, λόγω κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ και της επιβολής φορολογικού συντελεστή 10% για το συγκεκριμένο κλιμάκιο.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass