ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Σεμινάριο βιολογικής γεωργίας

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2008 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά το σεμινάριο βιολογικής γεωργίας με θέμα «Ζω και καλλιεργώ βιολογικά» που συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων - ΔΗΩ με το Κληροδότημα Απ. Σημαντήρη, στη Λέσβο. Η τελετή λήξης του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου, στο αγρόκτημα της «Αχλαδερής», όπου και έλαβαν χώρα τα μαθήματα. Στην τελετή παρευρέθησαν η αντιπρόεδρος της ΔΗΩ, κ. Μινώτου, εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι, καθώς και βιοκαλλιεργητές της περιοχής.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.
Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάστηκαν οι γενικές αρχές της βιολογικής γεωργίας, η λίπανση και φυτοπροστασία της ελιάς, η ελαιοποίηση και η τυποποίηση ελαιολάδου, η βιολογική αιγοπροβατοτροφία, τα αμελκτικά μηχανήματα, η τυροκόμηση της φέτας, της μυζήθρας και του γιαουρτιού, τα γεωργικά μηχανήματα, ενώ η πρακτική άσκηση περιλάμβανε αναγνώριση ειδών της τοπικής χλωρίδας, συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις εργασίες του αγροκτήματος, πρακτική άσκηση στην κτηνοτροφική μονάδα, χρήση γεωργικών μηχανημάτων, πρακτική άσκηση στο τυροκομείο, πρακτική άσκηση στο τυποποιητήριο ελαιολάδου.
Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Αιγαίου του Οργανισμού ΔΗΩ, Δημήτρης Γραμματής, «η επιτυχία του σεμιναρίου, η μοναδική εμπειρία που έζησαν οι συμμετέχοντες, διαμένοντας για μια βδομάδα στο ίδιο το αγρόκτημα και η συμμετοχή τους σε πρακτικές ασκήσεις, επιβεβαιώνει τη διαπίστωσή μας για την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού κέντρου βιολογικής γεωργίας».
Οι εκπαιδευόμενοι που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο προέρχονταν από τη Λάρισα, την Αθήνα, την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδευτές ήταν οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι Δημήτρης Γραμματής και Βασίλης Γάλλος και o υπεύθυνος του βιολογικού αγροκτήματος «Απ. Σημαντήρη» στην Αχλαδερή, Πανάγος Kουφέλος. Στους εκπαιδευόμενους δόθηκαν βεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, ενώ ακολούθησε βιολογικό γεύμα για όλους τους παρευρεθέντες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass