ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ AMERICAN INTERNATIONAL GROUP

Όλα τα μάτια στραμμένα στην AIG

* Οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης κατάρρευσή της θα είναι μεγαλύτερες της Lehman Brothers

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2008 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:39
Βαρόμετρο για την εξέλιξη της κρίσης στις αγορές αποτελεί η διάσωση της AIG μέσα στα επόμενα 24ωρα. Αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι ο ασφαλιστικός κολοσσός είναι ο "κρίσιμος" κρίκος που δεν πρέπει να χαθεί, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκτίναξης του συστημικού κινδύνου στις αγορές. Χθες Standard & Poor's και Moody's προχώρησαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της εταιρίας με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρίας να σημειώνει πτώση 50% και συνολική πτώση κατά 96% από την αρχή του έτους . Πριν από την εν λόγω πτώση η AIG ήταν η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ βάσει της κεφαλαιοποίησης της. Η ασφαλιστική έχει "μια ημέρα" για να επιλύσει τα προβλήματα της, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης Ντέιβιντ Πάτερσον. Μια αποτυχία θα οδηγήσει σε ένα "καταστροφικό πρόβλημα" για την αγορά, σημείωσε ο Πάτερσον, αρμοδιότητα του οποίου είναι και η επιτήρηση του κανονισμού λειτουργίας της AIG.
Όπως σημειώνει η επικεφαλής έρευνας για την Ασία της Standard and Poor's Λορίν Ταν "αυτό θα έχει πολύ μεγαλύτερη επίπτωση από ότι η κατάρρευση μιας τράπεζας όπως η Lehman Brothers στις ΗΠΑ, καθώς η AIG έχει πολύ μεγαλύτερη παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο". Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική εταιρεία AIG διαθέτει (με απογραφή του 2007) προσωπικό 116.000 ατόμων, τέσσερις φορές περισσότερους εργαζομένους σε σχέση με τη Lehman Brothers.
Η S&P υποβάθμισε την εταιρία τονίζοντας πως «υπάρχει περιορισμένη ευελιξία στον όμιλο και αδυναμία πλήρωσης επιπλέον εγγυήσεων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω ζημιές εξαιτίας της έκθεσης στην αγορά στεγαστικών δανείων». Η Moody's υποβάθμισε την AIG εξαιτίας «της συνεχιζόμενης αποδυνάμωσης της αμερικανικής αγοράς στεγαστικής πίστης και την επακόλουθη επίπτωση στην ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass