ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ, ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΝΙΟΣ

Επιθετική πολιτική και ανάληψη επενδυτικού ρίσκου

* Στις 12-15 Οκτωβρίου η επιχειρηματική αποστολή ΟΠΕ-ΣΘΕΒ-ΝΑΛ στη Ρουμανία – Συμμετέχουν 14 λαρισαϊκές επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2008 3:58 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Επιθετική πολιτική, με εξωστρεφή δυναμική, αλλά και ανάληψη επενδυτικών ρίσκων, ακόμη και υπό την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, Νίκος Ρώμνιος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα περάσει η κρίση», και τόνισε ότι χρειάζεται τόλμη από την πλευρά των Θεσσαλών επιχειρηματιών, προκειμένου να δημιουργηθεί εκ των έσω ένα πιο θετικό κλίμα. «Ο επιχειρών τολμά και νικά», είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Σύνδεσμος, με αφορμή τη νέα «σύμπραξη» των δύο φορέων για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής, αυτή τη φορά στη Ρουμανία, ο κ. Ρώμνιος εκτίμησε ότι το πολύ σε 1,5 χρόνο η κρίση θα περάσει –«πρέπει να τελειώσει», είπε επί λέξει. Προς το παρόν, ο άμεσος αντίκτυπος για το ελληνικό –και το θεσσαλικό- επιχειρείν είναι η μείωση της ζήτησης των προϊόντων, αλλά και το γεγονός ότι μειώνεται η βούληση των επιχειρηματιών για επενδυτικά εγχειρήματα με μεγαλύτερο ρίσκο.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η επιχειρηματική αποστολή στη Ρουμανία θα γίνει στις 12-15 Οκτωβρίου. Διοργανωτής είναι ο ΟΠΕ, σε συνεργασία με τον ΣΘΕΒ και τη ΝΑΛ, ενώ συμμετέχουν 14 επιχειρήσεις. Η νέα αποστολή, καθώς και η συνεργασία Νομαρχίας και Συνδέσμου, έρχεται σε συνέχεια της πετυχημένης, όπως χαρακτηρίστηκε, επιχειρηματικής αποστολής στην Κύπρο, που προηγήθηκε.
Σύμφωνα με την αντινομάρχη Ανάπτυξης, Ρένα Καραλαριώτου, η Νομαρχία σχεδιάζει ανάλογες κινήσεις και εντός του 2009, χωρίς, ωστόσο να θελήσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Οι 14 επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι: BDLS-Δαούλας (έπιπλο), Hotel Metropol (τουρισμός), Μπεττίνα (κλωστοϋφαντουργία), PFS (τρόφιμα-κρέας), Sin Hellas (συμπληρώματα ζωοτροφών), Staff Colour Energy (βιοκαύσιμα), Vaishya Trustees Ltd (κρασιά), XL-Furniture (έπιπλο-ξύλο), ΒΙΟΚΕΧ (ξύλο), Ευαγγελόπουλος Απόστολος (αλλαντοποιϊα), Πλαστικά Φαρσάλων-Ζαχαρής (πλαστικά), Χαζτημιχαήλ Α&Ξ (αγροτικά προϊόντα), Staff (τζιν) και Exalco (αλουμίνιο).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μέχρι στιγμής, οι λαρισαϊκές επιχειρήσεις έχουν ήδη «κλεισμένα» περισσότερα από 50 επιχειρηματικά ραντεβού με εκπροσώπους ρουμανικών επιχειρήσεων, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στους τομείς τροφίμων-ποτών και προϊόντων ξύλου και έπιπλα. Να σημειωθεί ότι δύο από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην αποστολή, Exalco και Staff, έχουν εδώ και αρκετά χρόνια αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες στη Ρουμανία. Όπως ανέφερε ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός, περίπου 17 επιχειρήσεις του νομού Λάρισας, είτε με επενδύσεις είτε με εμπορική συνεργασία, έχουν δραστηριότητα στη γειτονική χώρα. Όπως ανέφερε ο κ. Ρώμνιος, η αγορά της Ρουμανίας παρουσιάζει εξαιρετικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕ, οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρουμανία παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 30%, φθάνοντας το 2007 τα 774,6 εκατ. ευρώ, έναντι 595,8 εκατ. ευρώ του 2006. Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου υπέρ της Ελλάδας, ύψους 90,56 εκατ. ευρώ το 2006, αυξήθηκε σημαντικά και ανήλθε σε 238,69 εκατ. ευρώ το 2007 -αύξηση 163,6%.
ΔΡΑΣΕΙΣ
Ο κ. Κατσαρός ανέφερε ότι στο πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνονται και επαφές με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Βουκουρεστίου, αλλά και τους εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας εκεί, πέρα από τις επιχειρηματικές συναντήσεις. Παράλληλα, η ΝΑΛ, στις 15-19 Οκτωβρίου θα βρεθεί στη Ρώμη, με αφορμή έκθεση με θέμα τον προσκυνηματικό τουρισμό, στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νομό Λάρισας, ενώ στις 22 Οκτωβρίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα δώσει το «παρών» και στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass