ΣΤΑ 0,899 ΈΠΕΣΕ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αμόλυβδη κάτω από τα 0,9 ευρώ μετά από 19 μήνες!

* Νέα «βουτιά» του brent στα 60,4 δολάρια το βαρέλι – Απέτυχε να συγκρατήσει την πτώση τιμών η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2008 4:05 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
«Σπάει» το φράγμα των 0,9 ευρώ και κάτι στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στη Λάρισα, καθώς έκανε την εμφάνισή της και τιμή στα 0,899 ευρώ το λίτρο. Αν και πρόκειται για ένα μόνον πρατήριο που προχώρησε σε αυτή τη μείωση, είναι η πρώτη φορά μετά από 19 ολόκληρους μήνες, που μετά το μηδέν ακολουθεί οκτάρι στις τιμές του εν λόγω καυσίμου στο νομό Λάρισας. Να σημειωθεί ότι η υποχώρηση των εγχώριων τιμών καυσίμων φαίνεται να γίνεται με το... σταγονόμετρο. Αντίθετα, οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν και νέα υποχώρηση χθες, με το brent να χάνει περίπου 8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΝΑΛ, η χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης χθες το πρωί βρέθηκε στα 0,899 ευρώ το λίτρο, ενώ η υψηλότερη τιμή βρέθηκε στα 1,180 ευρώ το λίτρο (αφορά σε οικισμούς της επαρχίας). Οι 20 χαμηλότερες τιμές που καταγράφηκαν χθες στο νομό ήταν από 0,899 έως και 0,955 ευρώ το λίτρο. Να σημειωθεί ότι η ΝΑΛ προχώρησε και χθες στη δημοσιοποίηση των 20 χαμηλότερων τιμών αμόλυβδης στο νομό (βλ.πίνακα), στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προώθηση της λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και θέλοντας να δώσει μία διέξοδο στο ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει τους καταναλωτές, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι τέτοια τιμή είχε να εμφανιστεί στους πίνακες της ΝΑΛ από τις 30 Μαρτίου του 2007, δηλαδή 19 μήνες πριν!
ΔΙΕΘΝΕΙΣ
Οι τιμές του μαύρου χρυσού δέχθηκαν νέα πίεση προς τα κάτω χθες, ενώ η απόφαση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου δεν στάθηκε ικανή να αναχαιτίσει την υποχώρηση. Οι αρμόδιοι υπουργοί των κρατών μελών του ΟΠΕΚ συμφώνησαν στην έκτακτη σύνοδο τους, χθες στη Βιέννη, να αποσύρουν από τις διεθνείς αγορές πετρελαίου 1,5 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως, κάπου το 5% της συνολικής παραγωγής τους. Αργά χθες το βράδυ, η τιμή του brent υποχωρούσε στα επίπεδα των 60,4 δολαρίων το βαρέλι, με απώλειες της τάξης του 8%, ενώ το αργό βρέθηκε στα 64,5 δολάρια, με απώλειες της τάξης του 5%.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass