ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

«Πειραματισμοί» με το ωράριο λειτουργίας στο κέντρο

* Το ωράριο λειτουργίας έχει αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση, απαντά ο ΕΣΛ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2008 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:51
Ανοιχτά θα είναι και σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη, περίπου 50 καταστήματα στο κέντρο της Λάρισας, σύμφωνα με σχετική επίσημη ανακοίνωση των ιδιοκτητών τους. Η σημερινή ημέρα αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» για την ομάδα των επιχειρηματιών του κέντρου που την περασμένη εβδομάδα διαχώρισαν τη θέση τους από την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΕΣΛ και ανακοίνωσαν διαφορετικό ωράριο λειτουργίας. «Κλειστά τα καταστήματα Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.
Να σημειωθεί ότι ανάλογη «απόπειρα» εμπόρων του κέντρου για λειτουργία καταστημάτων και το απόγευμα της Πέμπτης (και της Τρίτης) είχε γίνει πριν από τρία χρόνια περίπου, με την εφαρμογή του εθνικού ωραρίου λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων (9 π.μ. – 9 μ.μ. και 9 π.μ. – 8 π.μ. τα Σάββατα), αλλά είχε πέσει στο κενό, καθώς ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι επιχειρήσεις που το ακολούθησαν. Αυτή τη φορά, η κίνηση φαίνεται πιο συντονισμένη, αν και επισήμως (στην ανακοίνωση) τα καταστήματα εμφανίζονται 50 –και όχι 100, όπως δηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Απομένει να αποδειχθεί στην πράξη, σήμερα το απόγευμα, τι ακριβώς θα συμβεί.
Το κυριότερο επιχείρημα της συγκεκριμένης ομάδας εμπόρων του κέντρου είναι ότι δεν μπορούν να κάθονται «με σταυρωμένα χέρια» μπροστά στην επέλαση εμπορικών κέντρων και πολυεθνικών σημάτων, που λειτουργούν στο πλαίσιο του διευρυμένου εθνικού ωραρίου.
«ΜΠΑΧΑΛΟ»
Οι καταναλωτές καλούνται να... μάθουν τα διαφορετικά ωράρια λειτουργίας στο κέντρο, καθώς άλλο είναι το ωράριο που έχει ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση –και σύμφωνα με τον ΕΣΛ θα ακολουθήσει η πλειοψηφία των καταστημάτων του κέντρου- άλλο είναι το ωράριο που εφαρμόζουν πολυεθνικές αλυσίδες που λειτουργούν στο κέντρο και άλλο είναι το ωράριο που θα εφαρμόσει η ομάδα των «50». Σε αυτά να συνυπολογιστεί ότι είναι άλλο το ωράριο που ακολουθούν οι εμπορικοί πολυχώροι. Το «πείραμα» της ομάδας του κέντρου δέχεται σφοδρή κριτική τόσο από τη διοίκηση, όσο και από μεμονωμένους εμπόρους της αγοράς, οι οποίοι κάνουν λόγο για σπασμωδικές κινήσεις. Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν την περασμένη εβδομάδα οι Δημήτρης Μάγγας, Αχιλλέας Παπαδόπουλος και Ιωάννης Μότσιος, οι οποίοι φέρονται να είναι επικεφαλής αυτής της κίνησης, υπεραμύνθηκαν της πρωτοβουλίας τους λέγοντας ότι εάν δεν ενεργοποιηθούν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες του κέντρου –με δεδομένη τη λειτουργία των εμπορικών πολυχώρων- θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην αγορά. Πάντως, η πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου επισημαίνει ότι δεν είναι ώρες, αλλά χρήμα αυτό που λείπει από τις τσέπες των καταναλωτών. Οι τελευταίοι (καταναλωτές), απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχουν και τον τελικό λόγο, αναλόγως με τις επιλογές που θα κάνουν σε ώρες, τόπο και ποσά που θα δαπανήσουν για τις αγορές τους –κάτι το οποίο θα φανεί πιο έντονα την περίοδο των εορτών.
ΚΛΕΙΣΤΑ
Με αφορμή την ανακοίνωση της ομάδας των «50» (μέχρι νεωτέρας), η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σε αντ-ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Στο κέντρο της πόλης μας δραστηριοποιούνται πάνω από 1000 επιχειρήσεις, η πλειονότητα των οποίων αποτελούν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και ως εκ τούτου εφαρμόζουν το ωράριο, που αποφάσισε η γενική συνέλευση του συλλόγου, στις 21 Οκτωβρίου 2008, με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων.
Οι ανωτέρω επιχειρήσεις δεν εκφράζουν, ούτε εκπροσωπούν τους συναδέλφους του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Λάρισας και η ανακοίνωση εκ μέρους τους ενός ωραρίου διαφορετικού από αυτό που υπερψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ίδιες.
Προκειμένου, λοιπόν, να μη δημιουργείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι βάσει του ωραρίου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας τα καταστήματα του κέντρου της πόλης θα παραμένουν κλειστά τα απογεύματα Τρίτης και της Πέμπτης». Υπενθυμίζεται ότι το χειμερινό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας που βρίσκεται σε εφαρμογή από την περασμένη Πέμπτη έχει ως εξής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 8:30–14:00 και 17:00–21:00, Τρίτη-Πέμπτη: 8:30–14:00 (απόγευμα κλειστά) και Σάββατο: 9:00–15:00.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass