ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 42,5% ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Eurobank: Στα 647 εκατ. ευρώ τα κέρδη 9μηνου

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2008 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Κατά 17,8% ενισχύθηκαν τα οργανικά κέρδη του Ομίλου Eurobank EFG στο εννεάμηνο του 2008 και ανήλθαν σε 560 εκατ. ευρώ, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο παγκόσμιο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις, τη διαχείριση περιουσίας και τις χρηματιστηριακές εργασίες, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, του Ομίλου Eurobank EFG στο εννεάμηνο του 2008, αυξήθηκαν κατά 4,6% και διαμορφώθηκαν σε 647 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα στο εξωτερικό, με τα καθαρά κέρδη από τη «Νέα Ευρώπη» να υπερτριπλασιάζονται και να ανέρχονται σε 135 εκατ. ευρώ από 42 εκατ. ευρώ το περυσινό εννεάμηνο, συνεισφέροντας κατά 20,8% στη συνολική κερδοφορία του Ομίλου, από μόλις 6,6% πέρυσι.
Η ικανοποιητική ρευστότητα του Ομίλου επέτρεψε την απρόσκοπτη ανάπτυξη των εργασιών στην Ελλάδα και τις χώρες της «Νέας Ευρώπης».
Οι καταθέσεις πελατών κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 42,5% και ανήλθαν σε 46,1 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2008, συνέπεια της εμπιστοσύνης των ιδωτών και εταιρικών πελατών και της αξιοποίησης του ισχυρού δικτύου των 1.800 καταστημάτων και σημείων πώλησης του Ομίλου.
Οι καταθέσεις πελατών στη «Νέα Ευρώπη» υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 9,3 δισ. ευρώ από 4,3 δισ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 31,2% και διαμορφώθηκαν σε 36,8 δισ. ευρώ.
Η αύξηση των καταθέσεων είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω βελτίωση του δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις στο 119,9% από 130,1% την ίδια περίοδο πέρυσι.
Με επιβραδυνόμενους ρυθμούς συνεχίστηκε η επέκταση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων το εννεάμηνο του 2008. Τα υπόλοιπα πελατών του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 30,9% και ανήλθαν σε 56,5 δισ. ευρώ, με τις χορηγήσεις στη «Νέα Ευρώπη» να διπλασιάζονται σε 15,1 δισ. ευρώ από 7,4 δισ. ευρώ και τις χορηγήσεις στην Ελλάδα να ενισχύονται κατά 15,9% σε 41,4 δισ. ευρώ.
Το 46% των νέων χορηγήσεων του εξωτερικού, το τρίτο τρίμηνο του 2008, προήλθε από την Πολωνία και την Κύπρο, χώρες που παρουσιάζουν μακροοικονομική σταθερότητα και υγιή θεμελιώδη μεγέθη.
Τόσο οι χορηγήσεις προς επιχειρήσεις όσο και οι χορηγήσεις προς νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 31% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 30 δισ. ευρώ και 26,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ομιλος Eurobank EFG δεν έχει καμία έκθεση σε δάνεια μειωμένης εξασφάλισης ή άλλα «τοξικά προϊόντα», ενώ η έκθεση στον κλάδο της ναυτιλίας παραμένει περιορισμένη (655 εκατ. ευρώ).
Οι θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς οργανικών εργασιών του Ομίλου οδήγησαν στην αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 16,7% σε 2,4 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2008. Οι ταχείς ρυθμοί αύξησης των εργασιών εκτός Ελλάδας είχαν ως αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα από τη «Νέα Ευρώπη» να αυξηθούν σε 785 εκατ. ευρώ σε σχέση με 427 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του περασμένου έτους.
Η συνεισφορά της «Νέας Ευρώπης» στα συνολικά έσοδα του Ομίλου αυξήθηκε σημαντικά στο 32,8% από 20,8% πέρυσι.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass