ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Νέα προσωρινή λύση στη διένεξη των εμπόρων

* Μόνον με την επωνυμία κάθε καταστήματος η γνωστοποίηση

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2008 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Σε τροποποίηση –νέα «σολομώντεια» λύση- της προηγούμενης επίσης προσωρινής απόφασης, μέχρι την εκδίκαση, πλέον, της αίτησης προχώρησε το δικαστήριο στη διένεξη εμπόρων για την αναγγελία λειτουργίας μερίδας καταστημάτων τα απογεύματα της Πέμπτης. Με βάση τη νέα απόφαση, η γνωστοποίηση στα μέσα ενημέρωσης είναι δυνατή μόνον με τη συνοδεία της επωνυμίας κάθε καταστήματος –η απόφαση αυτή θα ισχύσει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, οπότε και έχει οριστεί η δικάσιμος.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας των εμπόρων που προχωρούν στη δημιουργία νέου φορέα (ο οποίος βρίσκεται υπό σύσταση), για τον τρόπο αναγγελίας της λειτουργίας στα μέσα ενημέρωσης. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας ζήτησε την τροποποίηση της προηγούμενης –προσωρινής- απόφασης, επικαλούμενη το ότι δημιουργείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές διαδικασίες δημιουργίας του νέου φορέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι χωρίς να γίνεται αναφορά στο ποια καταστήματα λειτουργούν τα απογεύματα της Πέμπτης δημιουργείται στο κοινό εσφαλμένη εντύπωση.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση, μέχρι και χθες, απαγορευόταν στον υπό σύσταση φορέα να κάνει οποιαδήποτε καταχώριση ή γνωστοποίηση στο κοινό, εκτός από την αναφορά «Ανοιχτά Πέμπτη απόγευμα – Για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου που λειτούργησαν την προηγούμενη Πέμπτη θα είναι ανοιχτά σήμερα και κάθε Πέμπτη».
ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
Με βάση τη νέα απόφαση, τροποποιείται η (προηγούμενη) προσωρινή διαταγή μέχρι τη συζήτηση της αίτησης (δικάσιμος στις 9 Ιανουαρίου 2009) και επιτρέπεται στους καθ’ ών (δηλαδή στα πρόσωπα και στην Ένωση Προσώπων που απαρτίζουν τον υπό σύσταση φορέα) επωνύμως, με την επωνυμία του καταστήματός του έκαστος να καταχωρεί στα μέσα ενημέρωσης γνωστοποίηση για το ότι τα καταστήματα (που θα αναφέρονται) θα είναι ανοιχτά Τρίτη ή και Πέμπτη απόγευμα. Ουσιαστικά, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αόριστη αναφορά –όπως στην προηγούμενη προσωρινή απόφαση, δεχόμενο το επιχείρημα του ΕΣΛ ότι δημιουργείται σύγχυση στο κοινό για το ποια καταστήματα είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ο επόμενος «γύρος» αναμένεται την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, οπότε και θα λάβει χώρα η τελική φάση της νομικής διαδικασίας σύστασης του νέου φορέα.
Μ.Μ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass