ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑ

Ξεκινά η καταβολή χρημάτων για αλλαγή καυστήρων

* Παραδίδουν άδειες λόγω αναδουλειάς και βαριάς φορολογίας οι επαγγελματίες του κλάδου

Δημοσίευση: 02 Νοε 2015 0:06

 

Ξεκινά η καταβολή των χρημάτων του προγράμματος αλλαγής καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου, στα νοικοκυριά μέσω ΕΣΠΑ, για να εξοφληθούν οι επαγγελματίες που προχώρησαν σε σχετικές εργασίες εγκαταστάσεων. Για το θέμα ενημέρωσε χθες τα μέλη του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών ν. Λάρισας, σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο «Μετροπόλ», ο προϊστάμενος της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Παντελής Ρίζος.

Ειδικότερα η εκταμίευση της πρώτης δόσης του προγράμματος είχε γίνει τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστερούσαν την καταβολή της. Ο κ. Ρίζος υποστήριξε ότι ξεπεράστηκαν οι «σκόπελοι» και πλέον δρομολογείται η πληρωμή των επαγγελματιών.

Παράλληλα, τόσο στη χθεσινή συνάντηση με την ΕΠΑ όσο και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τους, που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο προχθές Σάββατο, οι επαγγελματίες του κλάδου εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα της βαριάς φορολογίας τους και της αναδουλειάς, με αποτέλεσμα να ανθεί η μαύρη εργασία.

Όπως αναφέρθηκε, ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό, βλέποντας αδιέξοδα στη μελλοντική του πορεία, με τη φορολογία και τη μείωση ζήτησης, να αποτελούν παράγοντες που αναγκάζουν ένα μεγάλο ποσοστό τους, να παραδίδουν τις άδειές τους και να εγκαταλείπουν το επάγγελμα ή να στρέφονται για λόγους επιβίωσης, στην αδήλωτη επαγγελματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα χθες, στη συνάντηση του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών ν. Λάρισας, με την ΕΠΑ Θεσσαλίας, για θέματα που σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, αλλά και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Σαγώνας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Η δυσβάσταχτη φορολογία, μας αναγκάζει να κλείνουμε τα βιβλία επαγγελματικής μας δραστηριότητας και να παραδίδουμε τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται η αδήλωτη εργασία. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, τότε μέσα στο 2016 θα καταθέσουμε όλοι τις άδειές μας, διότι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε».

Για το χρηματοδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ, πρόγραμμα «Εξοικονομώ», στο οποίο απασχολήθηκε ένα μεγάλο ποσοστό του κλάδου, μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, που βρέθηκε στην εκδήλωση, υποστηρίζοντας ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες για την ομαλή πορεία του και την κάλυψή του, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Να σημειωθεί ότι για το πρόγραμμα, η Θεσσαλία συνολικά, πρέπει να λαμβάνει τρία εκατομμύρια ευρώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΒΥΕ

Σημαντικά κλαδικά θέματα,συζητήθηκαν αντίστοιχα προχθές Σάββατο, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος (ΟΒΥΕ), όπου συμμετείχαν μέλη όλων των σωματείων Θερμοϋδραυλικών της Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Βαργιάμης: «Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει η αδήλωτη επαγγελματική δραστηριότητα στη χώρα μας, στον κλάδο των θερμοϋδραυλικών, και ειδικότερα σε ποσοστό των 2/3 των εργασιών εγκαταστάσεων».

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο η Ομοσπονδία πρότεινε τη δημιουργία ελεγκτικού φορέα, στον οποίο θα συμμετέχουν και τα Επιμελητήρια, καθώς και τη δημιουργία Μητρώου Συντελεστών Φυσικού Αερίου.

Επίσης ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση ήταν η ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης καθώς και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν δυναμικά, με ενότητα και με ισχυρή συλλογικότητα, τα προβλήματα του κλάδου σε όλη τη Θεσσαλία, πρόσφατα δημιουργήθηκε το Περιφερειακό Γραφείο Θερμοϋδραυλικών Θεσσαλίας, με την συνένωση όλων των σωματείων του γεωγραφικού διαμερίσματος. Η έδρα του βρίσκεται στον οδό Κραννώνος 1, στη Λάρισα.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass