ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Προσφορές από τα εμπορικά όλο τον χρόνο

* Ελπίδες του εμπορικού κόσμου για άνοδο του τζίρου κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 0:17


Έως τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται το νέο πλαίσιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές των εμπορικών καταστημάτων. Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει απελευθέρωση των προσφορών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ θα διατηρηθούν οι τέσσερις βασικές εκπτωτικές περίοδοι. Έτσι, βάσει της δέσμευσης της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, ο Κώδικας Δεοντολογίας ξαναγράφεται και θα επιτρέπει να διενεργούνται ελεύθερα όλο τον χρόνο προσφορές. Παράλληλα, θα διατηρηθούν οι τέσσερις εκπτωτικές περίοδοι:
* Η χειμερινή που ξεκινά από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου
* Η θερινή που διαρκεί από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου
* Η ενδιάμεση φθινοπωρινή που είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου
* Η ενδιάμεση ανοιξιάτικη που είναι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.
ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Στο μεταξύ ελπίδες για βελτίωση της αγοραστικής κίνησης κατά τη φετινή ενδιάμεση περίοδο εκπτώσεων που ξεκίνησε χθες Κυριακή, εκφράζει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης. Ωστόσο, τα στοιχεία έρευνας της ΕΣΕΕ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο δείχνουν ότι τα αποτελέσματα ήταν περιορισμένα. Συγκεκριμένα για το 40% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2014 παρέμειναν στα επίπεδα του 2013 ενώ το 37% διαπίστωσε μείωση πωλήσεων. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:
-Σε μεγαλύτερο βαθμό είχαν πληγεί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πωλήσεις ειδών οικιακού εξοπλισμού, όπου το 47% εμφάνισε χαμηλότερες πωλήσεις.
-Μεγάλη μείωση είχε παρατηρηθεί για το 44% των επιχειρήσεων της περιφέρειας.
-Μόνο μία στις πέντε εμπορικές επιχειρήσεις εμφάνισε αύξηση πωλήσεων την συγκεκριμένη εκπτωτική περίοδο.
-Οι επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν στο προαιρετικό εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου πέρυσι, άγγιξαν το ένα τρίτο του συνόλου του δείγματος και συγκεκριμένα το 28%.
-Τα ποσοστά εκπτώσεων κυμάνθηκαν στην πλειονότητά τους μεταξύ 10% και 20%. Τρεις στις πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ένδυση πραγματοποίησαν μάλλον περιορισμένες εκπτώσεις. «Οι προσδοκίες μας φέτος είναι να βελτιώσουμε τα περυσινά ποσοστά και τα αποτελέσματα του τζίρου και της επισκεψιμότητας στα καταστήματα μας», αναφέρει ο κ. Κορκίδης σε χθεσινή δήλωση. «Ας ελπίσουμε, προσθέτει, ότι το φετινό εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ο καταναλωτής που θα βρεθεί αντιμέτωπος με δελεαστικές διπλές τιμές, θα τις εκμεταλλευτεί στο μέτρο του δυνατού, για να κάνει "έξυπνες" χειμερινές αγορές.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass