×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/93445

ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στον τζόγο το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Δημοσίευση: 04 Νοε 2015 0:21

 

Από τα τυχερά παιχνίδια επιδιώκει η κυβέρνηση να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κενού που θα προκληθεί από τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ με συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τη φορολόγηση του ΚΙΝΟ και συγκεκριμένα για κάθε στήλη που συμπληρώνεται θα καταβάλλεται φόρος που θα ανέρχεται στα 5 λεπτά. Με το μέτρο αυτό υπολογίζεται ότι μπορούν να συγκεντρωθούν περί τα 205 εκατ. ευρώ (παίζονται ετησίως 4,1 δισ. στήλες), καλύπτοντας έτσι σχεδόν τη μισή απώλεια από τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Δηλαδή, εκτός από τη φορολόγηση επί των κερδών θα επιβληθεί φόρος για όλους όσοι παίζουν το τυχερό παίγνιο, ανεξάρτητα από το αν κερδίζουν ή όχι. Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, η φορολόγηση του ΚΙΝΟ θα εξετασθεί και από νομικής πλευράς. Επί της ουσίας, θα εξετασθεί η σύμβαση του ΟΠΑΠ με το ελληνικό Δημόσιο. Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα αποφασισθούν δεν πρόκειται να πλήξουν τα νοικοκυριά και κυρίως τα «λαϊκά» στρώματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να καλυφθεί πλήρως το κενό. Δηλαδή τα 205 εκατ. ευρώ επαρκούν μόνο για τη μη εφαρμογή του μέτρου στα φροντιστήρια, τις σχολές χορού, τα ωδεία κ.λπ. και αναζητείται σχεδόν αντίστοιχο ποσό για να αποφευχθεί η εφαρμογή του ΦΠΑ και στα ιδιωτικά σχολεία.

Στα ισοδύναμα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να αποφύγει την επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι η αύξηση του ΦΠΑ στο κρέας (μοσχαρίσιο) στο 23% από 13% που είναι σήμερα. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μέτρο που εκ των πραγμάτων θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι η φορολόγηση των τυχερών παιγνίων. Γι’ αυτό στο οικονομικό επιτελείο, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, προσπαθούν να το αποφύγουν, αναζητώντας άλλες πηγές που θα αποφέρουν τα απαραίτητα έσοδα.

Gallery άρθρου

{gallery}93445{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass