ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΑΤΜΕ"

Αναγκαία η αναπτυξιακή τράπεζα ΜμΕ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 8:21


 
Την  επαναφορά στην ατζέντα της κυβέρνησης του ζητήματος της δημιουργίας μίας «Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων» (ΑΤΜΕ) ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε σε μέλη  της κυβέρνησης,  πρόκειται για μία τράπεζα ειδικού σκοπού με τραπεζικές, εγγυοδοτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), η οποία με τη συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ μπορεί να αξιοποιήσει τη δομή των συνεταιριστικών τραπεζών, η οποία θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο.
Βασικός σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συγκέντρωση-συγχώνευση όλων των προγραμμάτων ανάπτυξης στην ΑΤΜΕ και η άμεση προώθησή τους με ενιαίο τρόπο καθώς επίσης και η παροχή «μικρό-δανείων» αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μπορεί να αναπτύξει ένα δυναμικό και στοχευμένο μάνατζμεντ, σε σημεία που οι άλλες τράπεζες δεν μπορούν να προσεγγίσουν, με απλά- τυποποιημένα χρηματοδοτικά προϊόντα για την άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα της ρευστότητας και των εγγυήσεων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με ενέργειες στήριξης και προώθησης των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στη διεθνή αγορά, καθώς επίσης με πληροφόρηση και συμβουλές για την οικονομική εξέλιξη της μικρής επιχειρηματικότητας, ανάλογα με τις νέες τάσεις της αγοράς. Επίσης, η ΑΤΜΕ θα έχει μικρό λειτουργικό κόστος με τη χρήση τραπεζικών εργασιών, ενώ οι δομές των Συνεταιριστικών Τραπεζών και των Παραγωγικών Φορέων, όπως της ΕΣΕΕ με τους 309 Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν έτοιμα σημεία για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υποστήριξης των μικρομεσαίων της ελληνικής αγοράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass