ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ "CLEVACANCES"

Γαλλικό "κλειδί" αποκτά το δίκτυο ΟΛ.ΚΙΣ.

* Ανοίγονται νέες προοπτικές για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος του νομού Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 0:25



Το Παρίσι, για την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής του δικτύου τουριστικών επιχειρήσεων περιοχής Ολύμπου - Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) στον γαλλικό τουριστικό φορέα "Clévacances", επισκέφθηκαν τον περασμένο μήνα ο πρόεδρός του Νίκος Ντάγκας και το μέλος του Κώστας Δαρούσης.   Το  Clévacances  είναι ένας φορέας πιστοποίησης σημάτων, με σκοπό την προώθηση και την εμπορευματοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων (σπίτια ή δωμάτια ) στη θάλασσα, στο βουνό, στην πόλη κ.α. Έχει 23.000 μέλη που είναι επιχειρηματίες από όλη τη Γαλλία. Τα μέλη του διακρίνονται από  ένα ποιοτικό σήμα ( από 1 έως 5 κλειδιά) που προσφέρει ο φορέας,  επίσης έχει συμβουλευτική δυνατότητα σε πρακτικά θέματα σε θέματα νομικής, λογιστικής φύσης κ.α.  
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου και η οποία συνέπεσε με την 20η επέτειο από την ίδρυση του Clévacances, τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν στην αξιοποίηση των διαδικτυακών εργαλείων, στη διατήρηση της ποιοτικής σχέσης με τους πελάτες, στην ασφάλεια και στην οικονομική απόδοση των επιχειρήσεων, στο άνοιγμα προς τη διεθνή αγορά των εποχιακών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, στα σήματα ποιότητας κ.α.
Όπως συμφωνήθηκε η ΟΛ.ΚΙΣ. από τις αρχές του 2016 θα είναι ισότιμο μέλος, αρχικά θα μετέχει με 25 μέλη και σταδιακά θα είναι σε θέση να εκπροσωπήσει όλο τον τουριστικό επιχειρηματικό κόσμο της περιφερειακής ενότητας Λάρισας .
Όπως επισήμανε ο κ. Ντάγκας  η ΟΛ.ΚΙΣ επιθυμούσε να ενταχθεί στο "Clévacances" γιατί είμαστε συνεργάτες από πολλά χρόνια με το Δ.Σ. της, γιατί έχουμε εμπειρία στα διακρατικά προγράμματα, γιατί αποδείξαμε στους διακρατικούς μας εταίρους ότι μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες με συνέπεια και σοβαρότητα, γιατί οι Γάλλοι ενδιαφέρονται για  συνεργασία με τους Έλληνες στον τομέα του τουρισμού, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει σήμα ποιότητας αλλά μόνο κατηγοριοποίηση στα καταλύματα - δωμάτια και γιατί η τάση του τουρισμού είναι ανθρωποκεντρική, που σημαίνει, απαίτηση για ποιοτικές προδιαγραφές.
 Γιατί μας ενδιαφέρει ο Φορέας  Clévacances; Γιατί έχει δομή και τεχνογνωσία στα θέματα ποιότητας καταλυμάτων, γιατί έχει υποστήριξη, καθοδήγηση, αξιολόγηση και έλεγχο της ποιότητας, γιατί παρουσιάζει τη διαφορετικότητα στο τουριστικό προϊόν, γιατί έχει αναγνωρισιμότητα, γιατί έχει  ποιοτικές προδιαγραφές στον τουρισμό και έχουμε και εμείς (όσο και αν αυτό φαίνεται οξύμωρο), γιατί θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να αποκτήσουμε την υπεραξία των διακρατικών προγραμμάτων που υλοποιήσαμε μέχρι σήμερα (EUROTOUR, LEADER).
Γιατί πρώτα στη γαλλική αγορά; Γιατί είναι φιλέλληνες, γιατί ενδιαφερόμαστε για την εξωστρέφεια, γιατί οι Γάλλοι έχουν τη φιλοσοφία του τουρισμού (ταξιδεύουν δύο φορές το χρόνο), γιατί οι προορισμοί των Γάλλων (Μαρόκο, Τουρκία, Τυνησία κ.λπ.) που είναι ανταγωνιστικοί σε μας, είναι σήμερα προβληματικοί και είναι ευκαιρία να προβάλουμε την περιοχή μας, γιατί οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον Clévacances, το εγχείρημα το υλοποιούν με ηθική και υπερηφάνεια που οδηγεί στην διαχρονικότητα, γιατί είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του ευρωπαϊκού ανοίγματος του Clévacances σαν ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας και όχι μόνο γαλλικό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορεί να αποτελέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση με πολλές επιλογές και προτάσεις που αποτελεί δυναμική ανάπτυξης στο αύριο του τουρισμού με θετικά αμφίδρομα αποτελέσματα σε μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass