Κάτω από τις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 18:54

Οι νέες μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, οδήγησαν την αγορά σε ισχυρή πτώση, κάτω από τα επίπεδα των 700 μονάδων, μετά από εννέα συνεδριάσεις. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο έκλεισαν μόνο ο ΟΤΕ και η Grivalia Properties.

Η αγορά κινήθηκε σε πτωτική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει συνολικές απώλειες 26,98% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 686,59 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,10%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,49 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 242.811.761 τεμάχια. Η συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς μειώθηκε κατά 1,4 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,46%. Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,36%) και των Ασφαλειών (+0,63%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-15,58%), του Πετρελαίου (-4,10%), των Τροφίμων (-2,93%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-2,93%). Ανοδικά κινήθηκαν 21 μετοχές, 77 πτωτικά και 15παρέμειναν σταθερές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass