ΣΕΛΠΕ: Αύξηση 5% στον τζίρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2015 17:16 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:15

 

Ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος και τη διάρκεια της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου 1-10 Μαΐου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5%. Όπως σημειώνει ο ΣΕΛΠΕ, αν και οι καταναλωτές τις πρώτες ημέρες ήταν διστακτικοί, στη συνέχεια και μετά από την πρόσκαιρη θετική εξέλιξη που παρουσίασαν οι συνομιλίες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στις 6/5 αναθάρρησαν και πραγματοποίησαν τον μεγαλύτερο όγκο των αγορών τους τις τρείς τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων. Ειδικά η Κυριακή 3/5/2015 παρ' όλα τα προβλήματα των έκνομων ενεργειών που συμπεριλάμβαναν και κλείσιμο καταστημάτων, έδειξε μια πτώση τζίρου μόνο 3% από την περσινή αντίστοιχη ημέρα.

Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, ο ΣΕΛΠΕ θεωρεί ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι την ίδια ημέρα διοργανώθηκε και ο ημιμαραθώνιος Αθήνας, κλείνοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στο κέντρο, αλλά και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.  Σημειώνεται ότι η φετινή εκπτωτική περίοδος ήταν μικρότερης διάρκειας από την περσινή κατά μία ημέρα (10 Μαΐου Κυριακή αργία).

Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, με βάση των απολογισμό της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, «συνάγεται ότι ο καταναλωτής έχει αγκαλιάσει το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων συμπεριλαμβανομένων και των Κυριακών πιστεύοντας ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του κυρίως αυτό το διάστημα της δύσκολης συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass