ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΣΟΙ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

Καταργείται ο συμψηφισμός οφειλών - συντάξεων

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2015 8:20

 

Τέλος οι διευκολύνσεις προς τους εγκλωβισμένους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι μπορούσαν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους και να τις συμψηφίσουν έως του ορίου των 25.000 ευρώ με τις συντάξεις τους προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. Ωστόσο κάποιοι που είχαν οφειλές έως και 50.000 ευρώ πρόλαβαν, κάνοντας χρήση μεταβατικής διάταξης να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με συμψηφισμό με τις συντάξεις τους και να συνταξιοδοτηθούν. Όσοι είχαν ήδη υποβάλλει αιτήσεις, δε χάνουν το δικαίωμα ακόμα και έχει καθυστερήσει η έκδοση της σύνταξης τους.

Πάντως οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα συνεχίσουν να μπορούν να συμψηφίσουν τα χρέη τους, έως 20.000 ευρώ, με 40 δόσεις επί των μελλοντικών συντάξεών τους. Πιο συγκεκριμένα, επανέρχεται το ανώτατο όριο παρακράτησης μέχρι 20.000 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων μέχρι 40 για όλες τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από τις 17 Οκτωβρίου 2015 και αργότερα, βάσει εγκυκλίου της διοίκησης του ΟΑΕΕ. Παράλληλα, οι διατάξεις που καταργήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και προέβλεπαν ότι το ανώτατο όριο παρακράτησης της οφειλής τα 25.000 ευρώ σε 60 δόσεις από αντίστοιχες μηνιαίες συντάξεις του οφειλέτη, εφαρμόζονται σε αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από 2 Ιουλίου 2015 μέχρι την 17 Οκτωβρίου 2015 βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γίνει κοινοποίηση της οφειλής στον υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένο και σε εκείνες υποβλήθηκαν πριν την 17 Οκτωβρίου 2015, έχει γίνει κοινοποίηση της οφειλής σύμφωνα και δεν έχει παρέλθει άπρακτη η προβλεπόμενη προθεσμία ή έχει εξοφληθεί η οφειλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass