Μ. Χαρακόπουλος: Τι θα γίνει με τα εφάπαξ που εκκρεμούν από το 2013;

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2015 19:40

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

 

 

 

 

«Πότε θα ανακοινωθεί ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ και ποιο το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών από το αρμόδιο ταμείο -ειδικά για όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από το Σεπτέμβριο του 2013 και μετά- ποιος είναι ο σχεδιασμός για το ύψος του, καθώς, επίσης, αν θα υπάρξουν μειώσεις και ποιους θα αφορούν» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που υπήρξε αποδέκτης διαμαρτυριών πολλών ενδιαφερομένων, αναφέρει ότι «οι συνταξιούχοι του δημοσίου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καταβολή του εφάπαξ. Ειδικότερα, όσοι αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από τον Σεπτέμβριο του 2013, δεν έχουν πληρωθεί το εφάπαξ τους, σε αντίθεση με αυτούς που αποχώρησαν έως τον Αύγουστο του 2013. Επιπλέον, από το καλοκαίρι υπάρχει εκκρεμότητα για τον υπολογισμό του εφάπαξ με νέο μαθηματικό τύπο».

Όπως τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος «σχεδόν έξι μήνες μετά, δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων παραπέμπει σε απόφαση του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να “ξεπαγώσει” το θέμα. Πολλά, επίσης είναι τα ερωτήματα σχετικά με το αν θα γίνουν νέες περικοπές στο ύψος των απολαβών, ενώ οι εν λόγω συνταξιούχοι τονίζουν ότι θα είναι εξαιρετικά άδικο αν, εκτός της καθυστέρησης, υποστούν και μείωση».

Ο πρώην υπουργός καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί «επειδή το εφάπαξ βοήθημα αποτελεί επιστροφή μέρους των εισφορών που παρακρατήθηκαν από τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, η δε έγκαιρη καταβολή του στη σημερινή οικονομική κατάσταση έχει ιδιαίτερη σημασία για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, καθώς πολλοί, ειδικά νέοι και άνεργοι συμπολίτες μας, ζουν με τις απολαβές των συνταξιούχων γονέων τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass