ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ – ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Έως τις 5 μ.μ. σήμερα η αγορά για τα τελευταία ψώνια

* Επί 24ώρου οι φορολογικοί έλεγχοι για μη έκδοση αποδείξεων από εφοριακούς

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2015 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Δεκ 2015 1:19


Διευρυμένο και συνεχές θα είναι σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων, το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές στα τελευταία τους ψώνια.
Η αγορά σύμφωνα με το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας θα είναι ανοικτή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Η αγορά λόγω των αργιών των Χριστουγέννων θα είναι κλειστή αύριο και το Σάββατο και θα ξανανοίξει την ερχόμενη Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.
Τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Η λειτουργία της Κυριακής περιλαμβάνει καταστήματα κάθε είδους, μορφής και μεγέθους και είναι προαιρετική. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, όσοι από τους εργαζόμενους απασχοληθούν και αυτή την Κυριακή θα πρέπει να λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή το 75% του 1/25 του νόμιμου μηνιαίου μισθού τους ή του νόμιμου ημερομισθίου τους. Επιπλέον, όσοι απ' αυτούς εργαστούν πάνω από 5 ώρες, δικαιούνται ρεπό μέσα στην επόμενη εβδομάδα από 28 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου. Αν η απασχόληση του εργαζόμενου είναι κάτω από 5 ώρες,  τότε αυτός δεν λαμβάνει μεν αναπληρωματική ανάπαυση, αλλά θα πρέπει να του καταβληθούν οι αναλογούσες αμοιβές για όσες ώρες απασχοληθεί...».
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Στο μεταξύ εντατικούς ελέγχους όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του νέου έτους, θα διενεργούν τα συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Τα συνεργεία ελέγχου θα είναι αυξημένα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιόδους, ενώ θα επικεντρώνουν τους ελέγχους τους, ιδιαίτερα, στους κλάδους με αυξημένη παραβατικότητα, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η Γενική Γραμματεία καλεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν, προκειμένου οι έλεγχοι να είναι αποτελεσματικοί. Υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, προβλέπονται πρόστιμα ορθολογικά που αποσκοπούν όχι μόνο στην αύξηση της εισπραξιμότητας, αλλά και στη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου, δεν επιβάλλεται πλέον αυτοτελές πρόστιμο για κάθε παράβαση ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων ποσού 100, 250, 500 ευρώ και μέχρι 30000 ευρώ, αλλά πρόστιμο ίσο με το 50% επί του ΦΠΑ που αναλογεί στο στοιχείο που δεν εκδόθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass