TO ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

Τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:27

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τιμήθηκε η Διεθνής Ημέρα Μουσείων από τους Γοννιώτες, που για πρώτη φορά φέτος έσπευσαν να αποδεχτούν το κάλεσμα του Λαογραφικού τους μουσείου στο τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του, στις 16- 18 Μαΐου και ο λόγος ήταν διπλός: απ΄ τη μια να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στο θέμα της εορτής, που ήταν «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» και έπειτα η συνάντηση όλων των παλαιών εθελοντών, που συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία του και λειτουργία του, εμπνευσμένοι από το πνεύμα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας είκοσι πέντε χρόνια πριν, όταν ήταν έφηβοι υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλειου Καραβιδέ, του επί δεκαπενταετούς θητείας προέδρου σε αυτό.

 Σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι βλέποντας το πολιτιστικό στολίδι πλέον του χωριού να αντέχει όχι μόνο στο χρόνο αλλά και να προσελκύει πλήθος επισκεπτών καθημερινά, μιας και ήταν εκείνοι που πρόσθεσαν το σημαντικότερο λιθαράκι τους, όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά και στην τοπική κοινωνία των Γόννων και την ευρύτερη περιοχή. Οικογενειάρχες πλέον, αισθάνονται ανακουφισμένοι που βλέπουν τώρα πια το έργο τους να συνεχίζεται από την σημερινή νεολαία με τον ίδιο ζήλο και μπορούν να δείχνουν στα παιδιά τους με καμάρι το έργο τους. Η εκδήλωση μάλιστα, που ξεπέρασε το προσδοκώμενο σε πλήθος όλο το τριήμερο, περιείχε ομιλίες, παρουσίαση βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους χειροποίητες τοπικές λιχουδιές από τις γυναίκες του μουσείου.

 

Τριανταφυλλιά Ριζούλη  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass