Παρέμβαση Μάξιμου για κλοπή στην Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2016 16:45 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιαν 2016 0:37

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

 

 

Να ενισχυθεί η Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Κατσίγρα Λάρισας με επαρκές προσωπικό φύλαξης, αλλά και με εξειδικευμένο προσωπικό για τη συντήρηση και προβολή των εκθεμάτων της, καθώς επίσης να ασφαλιστούν τα εκθέματα και οι συλλογές που φιλοξενεί, ζητεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του στους υπουργούς Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αφορμή για την ερώτηση στάθηκαν δημοσιεύματα, που επιβεβαιώθηκαν «από σχετικές δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της Πινακοθήκης κ. Απόστολου Καλογιάννη» ότι «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 16-17 Ιανουαρίου εκλάπη από την εν λόγω Συλλογή ένα από τα έργα του ζωγράφου Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (Σμύρνη 1881-Αθήνα 1955) με το τίτλο «Γυναίκες στην Αυλή», έργο σημαντικής αισθητικής αξίας, το οποίο εκτίθετο στον α΄ όροφο της Πινακοθήκης» ενώ σημειώνεται ότι «το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης παρετίθετο δεξίωση, με δεκάδες παρευρισκομένους».

Ο Θεσσαλός πολιτικός τονίζει στο κείμενο της ερώτησής του ότι «η Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Κατσίγρα της Λάρισας έχει τη τύχη να φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες συλλογές στην Ελλάδα, αυτή του γιατρού Γ. Ι. Κατσίγρα. Συγκεκριμένα, η συλλογή αποτελείται από 150 έργα του 19ου και 20ού αιώνα, καθώς και τα έπιπλα του Ερρίκου Σλήμαν». Και συνεχίζει αναφέροντας πως «το συγκεκριμένο συμβάν προκάλεσε δικαιολογημένα αισθήματα λύπης και αγανάκτησης στους πολίτες της Λάρισας, καθώς τα εκθέματα της Πινακοθήκης αποτελούν έναν κοινό πολιτιστικό θησαυρό, κόσμημα της πόλης, που θα έπρεπε να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού».

Ο Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η κλοπή του πίνακα κατέδειξε, δυστυχώς, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στα οποία η Πολιτεία οφείλει να σκύψει με ενδιαφέρον και να δώσει τις δέουσες λύσεις:

  • Στην ανάγκη φύλαξης του κτιρίου με επαρκές προσωπικό, ώστε να ελέγχει συνεχώς τους εκθεσιακούς χώρους.
  • Στην κάλυψη των ελλείψεων σε εξειδικευμένο αλλά και βοηθητικό προσωπικό το οποίο να εξυπηρετεί την ομαλή λειτουργία της Πινακοθήκης και τη διεξαγωγή των ξεναγήσεων.
  • Στην ασφάλιση της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης καθώς, όπως έγινε γνωστό μετά την πρόσφατη κλοπή, είναι ανασφάλιστη»!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass