Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ»

Φανή Γέμτου: Μεγαλώνοντας απομυθοποιείται ο έρωτας

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2016 0:05

Είναι ένα μεγάλο κορίτσι, με έντονη σκηνική παρουσία που έχει «βαλθεί» να απομυθοποιήσει τον έρωτα! Με χιούμορ και χαλαρή διάθεση η Λαρισαία Φανή Γέμτου παρουσιάζει στην «Ε» τη θεατρική συναυλία «Με τα μάτια των μεγάλων κοριτσιών» που ανοίγει αυλαία τον Μάρτιο στην Αθήνα, χωρίς να αποκλείει και την παρουσίαση στη Λάρισα.

Έτσι, λοιπόν, η Φανή Γέμτου, η Έλλη Δαδήρα κι η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου ξαναρίχνουν το «βλέμμα» τους στο αντικείμενο του πόθου, απομυθοποιώντας το, μέσα από ροκ, τζαζ και μιούζικαλ εκδοχές έρωτα. Μετά από τις εμφανίσεις της θεατρικής συναυλίας «Με τα μάτια των μεγάλων κοριτσιών» το 2015, μέσα από ανανεωμένο ρεπερτόριο, φρέσκες ιδέες και διαστρεβλωμένο χιούμορ οι τρεις γυναίκες performers παρατηρούν στιγμιότυπα ενήλικης ερωτικής καθημερινότητας, ερμηνεύοντας με μοναδικό κι ευφάνταστο τρόπο τραγούδια ευρείας γκάμας κι αισθητικής. Μια δυνατή μπάντα από τέσσερις μουσικούς γκρουβάρει, παντρεύοντας δεξιοτεχνικά τα διαφορετικά μουσικά είδη.

 Στην ερώτηση αν ο έρωτας απομυθοποιείται στα μάτια των μεγάλων κοριτσιών η Φανή Γέμτου λέει ότι «όπως καθετί ζωντανό, έτσι κι ο έρωτας περνάει τα στάδιά του. Όταν είσαι μικρός, ο έρωτας έχει τη μορφή μιας αθωότητας που στην πορεία παλεύεις να κρατήσεις. Μεγαλώνοντας μαθαίνεις να παρατηρείς περισσότερο τους τομείς της ζωής σου, αναγνωρίζοντας –θέλοντας και μη- τα μοτίβα εκείνα που επαναλαμβάνονται κι αποτελούν καθεστώς. Με αυτή την έννοια, ναι, ο έρωτας απομυθοποιείται, επειδή μοιάζει περισσότερο αναμενόμενος».

Αλλά τα κορίτσια μεγαλώνουν; «Μακάρι να μη μεγάλωναν. Αλλά μεγαλώνουν. Κι είναι αυτό το διττό που συνοδεύει τη ζωή σου, καθώς προχωράει. Ένα μέρος σου παραμένει παιδί κι ένα άλλο μεγαλώνει, προσπαθώντας να εξοικειωθεί με την αλλαγή και να βρει τρόπους ευτυχίας».

Σχετικά με το είδος της παράστασης στο οποίο συμμετέχει, στις θεατρικές συναυλίες δηλαδή και αν αυτό το είδος κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού η ίδια υποστηρίζει ότι «νομίζω πως δεν είναι το είδος που ορίζει αν κάτι γίνει αγαπητό ή όχι. Είναι περισσότερο τι θέλεις να κάνεις με αυτό ως δημιουργός και καλλιτέχνης, τι καταθέτεις και τι επικοινωνείς. Με τι μέσα το προσεγγίζεις και πόσο ικανοί στέκονται οι συντελεστές απέναντι σε αυτό. Αν όλα αυτά πετύχουν κι αν αυτή η πρόταση αγγίξει το κοινό, τότε μια ωραία συνάντηση επιτεύχθηκε». Και αν η μουσική είναι μέσα στην καρδιά της η σκέψη της όπως λέει είναι πάντοτε θεατρική «η βάση της σκέψης μου είναι πάντοτε θεατρική. Τη μουσική μέσα μου την κατατάσσω ως την αφήγηση μιας ιστορίας άλλης υφής, ωστόσο ιστορίας. Το θέατρο είναι η αφήγηση μιας ιστορίας. Μέσα από διαφορετικούς δρόμους αυτό είναι πάντοτε το ζητούμενό μου. Να πω μια ιστορία που αν δεν την είχα πει, κάτι θα μου έλειπε».

Τέλος σε ό,τι αφορά στη Λάρισα αναφέρει ότι κρατά επαφή «δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξανακάνω κάτι εκεί, αν οι συγκυρίες προκύψουν, γιατί είναι κάτι που επιθυμώ κι έχω πάντα στο μυαλό μου. Θα ήθελα πολύ να μπορέσουμε να φέρουμε αυτή τη θεατρική μας συναυλία στην πόλη κι έχω και κάποια σχέδια στο μυαλό μου που όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε».

«Με τα μάτια των μεγάλων κοριτσιών» έρχεται για όλες τις Δευτέρες του Μαρτίου στον πολυχώρο Χυτήριο στον Κεραμεικό.

Κείμενα, δραματουργική σύνθεση, ιδέα: Φανή Γέμτου, μουσική διδασκαλία: Έλλη Δαδήρα, ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Φανή Γέμτου, Έλλη Δαδήρα, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου. Πιάνο: Νίκος Δρογώσης, μπάσο: Κώστας Αρσένης, ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Μαυρογένης, ντραμς: Βαγγέλης Κρητικός.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass