Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

«Ο Τσιφλικάς» της Αλήθειας Ευπραξιάδου

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:31

Ένα ακόμη βιβλίο, με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλία, παρουσιάσθηκε στο "Χατζηγιάννειο". Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας, και Αθλητισμού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λάρισας και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Το βιβλίο παρουσίασαν οι φιλόλογοι Βλαχοστέργιου Ευαγγελία, και Κώστας Πάνος, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής Κώστας Μαλίζος.

 Η συγγραφέας Αλήθεια Ευπραξιάδου στο νέο βιβλίο της, το 17ο στη σειρά, που έχει τίτλο “ο Τσιφλικάς”, για πρώτη φορά ίσως βάζει στο κάδρο έναν τσιφλικά, διαφορετικό από αυτόν που ως μορφή συναντούσαμε έως τώρα στην λογοτεχνία, ο οποίος ζει στο τσιφλίκι του και εφαρμόζει νέες συμπεριφορές απέναντι στους κολίγους, αλλά και νέες καλλιέργειες. Η συγγραφέας ζωντανεύει τη ζωή της Θεσσαλίας την περίοδο 1880-1960, της Ελλάδας, αλλά και τη ζωή των Ελλήνων στις παροικίες της Γένοβας, της Μοσχόπολης και του κοσμοπολίτικου Παρισιού. Με αφορμή ένα ανέλπιστο γεγονός που προσφέρει αμύθητο και ξαφνικό πλούτο σε έναν ανυποψίαστο χωρικό, σε ένα χωριό της Λάρισας, πετυχαίνει με αριστοτεχνικό τρόπο να εμπλέξει τα πρόσωπα με πραγματικά ιστορικά γεγονότα που συμβαίνουν την περίοδο αυτή. Την ίδια στιγμή, ο αναγνώστης, γνωρίζει μέσα από περιγραφές τη ζωή στο τσιφλίκι, την καθημερινότητα των ανθρώπων, την ενδυμασία τους, περιπλανιέται σε δρόμους της Λάρισας, της Γένοβας, του Παρισιού, γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά γεγονότα. Το μυθιστόρημα στηρίζεται σε πρωτογενές υλικό, το οποίο η συγγραφέας επί χρόνια με κόπο συγκέντρωνε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass