ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η Αμερικανίδα πρόξενος στο Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2016 0:19

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκε η Αμερικανίδα Πρόξενος της Θεσσαλονίκης κ. Rebecca A. Fong, συνοδευμένη από κλιμάκιο του Προξενείου.

Κατά την επίσκεψη η Πρόξενος ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου από την Υπεύθυνη κ. Φανή Καλοκαιρινού, βλέποντας όψεις του αγροτικού και αστικού πολιτισμού στη Θεσσαλία (19ος - α' μισό 20ού αι.), μέσα από αναπαραστάσεις ενδεικτικών τύπων θεσσαλικών κατοικιών καθώς και παραδοσιακών και επιστημονικών εργαστηρίων από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, είδε δείγμα χαρακτικών από σπάνιες περιηγητικές εκδόσεις από την πλούσια συλλογή που έχει το Μουσείο, μέρος της οποίας εκτίθεται στο δώμα του κτιρίου. Έτσι, απέκτησε μια εικόνα για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή πριν και μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στο νεοελληνικό κράτος (1881).

Επίσης, ξεναγήθηκε στην περιοδική έκθεση «Νεοελληνικά Αργυρά», επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και ενθουσιασμό καθώς είναι και η ίδια συλλέκτης και λάτρης των παραδοσιακών χειροτεχνημάτων.

Στο τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες και η Πρόξενος με τη σειρά της δώρισε για τη Βιβλιοθήκη του Μουσείου ένα λεύκωμα του Αμερικάνου φωτογράφου Ansel Adams.

Επίσης έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πως αποκόμισε πολύ καλές εντυπώσεις από ένα ζωντανό Μουσείο με μια πολύ σπουδαία συλλογή, ευχόμενη κάθε επιτυχία στο έργο των ανθρώπων που το εμψυχώνουν. Στην επίσκεψη παρέστη και ο εντεταλμένος για το Μουσείο Δημοτικό Σύμβουλος κ. Χρήστος Τσιλιμίγκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass