ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Πρεμιέρα σήμερα για «Τα Ψηλά Βουνά»

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2016 5:00

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Παρασκευή στις 7:30 το απόγευμα το έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα Ψηλά Βουνά» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, στο «Θέατρο του Μύλου».

Η ενορχήστρωση και η διδασκαλία των τραγουδιών είναι του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη, το σκηνικό του Γιάννη Κατρανίτσα και βοηθός σκηνοθέτη ο Νίκος Ζαρκογιάννης. Τους πολλούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ζαχαριάδης Χρήστος, Κλαδής Διονύσης, Κρικώνης Αστέρης, Νίνης Στέλιος, Οντος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Αλίκη Τσάκου, Φούρτζης Νικόλας.

Όσα σχολεία επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα πρέπει να κλείσουν ημερομηνία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-533417. Υπεύθυνη η κ. Ειρήνη Πλάδα.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Στο έργο μια παρέα μικρών μαθητών περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα βουνά της Ρούμελης, μετά από παρότρυνση του δασκάλου τους και με τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Εκεί θα μάθουν να ζουν ομαδικά και μακριά από τις ανέσεις του σπιτιού τους στην πόλη, να εργάζονται, να μαγειρεύουν, να χτίζουν, να ράβουν, ν’ ανοίγουν μονοπάτια στο δάσος, να γίνονται αν χρειαστεί νοσοκόμοι, δασοφύλακες, δάσκαλοι για τον μικρό Λάμπρο το αγράμματο βοσκόπουλο και να μη φοβούνται. Στα ψηλά βουνά θα αγαπήσουν το δάσος, τα φαράγγια, τα ποτάμια, τις κρυστάλλινες πηγές. Θα αισθανθούν το καθαρό βουνήσιο αεράκι, τις μυρωδιές των αγριολούλουδων, το θρόισμα των πεύκων και των ελατιών, το τραγούδι των τρεχάμενων νερών, τα κελαηδίσματα των πουλιών, τα βελάσματα των ζώων, τη δροσιά των περιβολιών και των ανθισμένων κήπων. Εκεί θα ’ρθούν σε επαφή με ανθρώπους της υπαίθρου, θα μάθουν να σέβονται οτιδήποτε διαφορετικό και να διαλέγουν για αρχηγό τους εκείνον που θα αποδειχτεί ικανότερος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass