ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όλη η πόλη ένας κινηματογράφος

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2016 1:08

 

Της Ζωής Παρμάκη

Το λευκό πανί της μεγάλης οθόνης θα «καλύψει» την πόλη από αύριο μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Οι μηχανές προβολής ξεκινούν και το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας μεταμορφώνει την πόλη σε έναν μεγάλο κινηματογράφο.

Μετά από αρκετή δουλειά και προσπάθεια το φεστιβάλ έχει καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί έναν υπολογίσιμο πολιτιστικό παράγοντα για την πόλη της Λάρισας. Ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια σαν νεανικό φεστιβάλ και γρήγορα οι συμμετοχές το οδήγησαν στη σημερινή του μορφή, σε ένα Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ.

Με αφορμή την έναρξη αύριο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές. Από τα πρώτα του βήματα και σε όλη αυτή τη διαδρομή το φεστιβάλ εξασφάλισε την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία εμπιστεύτηκε την οργανωτική του ομάδα οδηγώντας ένα μικρό επαρχιακό Φεστιβάλ σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. «Εδώ το όνειρο συναντά την πραγματικότητα. Εμείς ως Περιφέρεια στηρίζουμε το θεσμό αυτό με όλες μας τις δυνάμεις γιατί πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πιστεύουμε στον πολιτισμό, την τέχνη, τον κινηματογράφο, που αποτελούν διεξόδους από τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Λαρισαίων για να κερδίσουμε το μέλλον των νέων», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εδώ και δύο χρόνια υποστηρικτής του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Λαρισαίων. «Η Λάρισα μπορεί να θεωρηθεί και σαν μια πόλη κινηματογράφου, καθώς μια από τις πιο παλιές κινηματογραφικές λέσχες και τις πιο δραστήριες επαναδραστηριοποιείται πλέον δυναμικά και ένα μεσογειακό φεστιβάλ είκοσι χρόνια κοντά συναντά το διεθνές φεστιβάλ Artfools, που κλείνει οχτώ χρόνια» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας για να προσθέσει ότι «πιστεύω ότι η μεγάλη δύναμη αυτού του φεστιβάλ είναι πάνω από όλα το γεγονός ότι έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες, και αυτή είναι η δύναμη της πόλης. Ως Δήμος στηριζόμαστε στο φεστιβάλ καθώς είναι από τις κύριες εκδηλώσεις που προβάλουμε στο πλαίσιο της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας».

Η υποστήριξη του Δήμου εκφράζεται και μέσα από τη συνεργασία του φεστιβάλ με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στους χώρους της οποίας θα φιλοξενηθεί το κορεάτικο σινεμά και οι εκδηλώσεις που θα το συνοδεύουν. Παρούσα στη συνέντευξη ήταν και η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα – Περήφανου, η οποία τόνισε ότι «σε μέρες κοινωνικής κρίσης είναι σημαντικό να επενδύουμε στον πολιτισμό».

Από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής μίλησε η πρόεδρος του Artfools Άντα Σαρτζή, η οποία υποστήριξε ότι «όταν το σχεδιάζαμε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ αλλά η αγάπη μας για το φεστιβάλ γιγάντωνε συνέχεια, δουλεύαμε σκληρά και σήμερα πραγματικά είμαι συγκινημένη για αυτό που βλέπω».

Στους σταθερούς υποστηρικτές εδώ και χρόνια είναι και το Γαλλικό Ινστιτούτο η διευθύντριά του Χρύσα Βουλγαράκη τόνισε ότι «το φεστιβάλ είναι ένα μέσο έκφρασης, σχολιασμού και απεικόνισης και της πραγματικότητας. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος τη Νορβηγία. Το φεστιβάλ είναι χώρος ανταλλαγής πολιτισμών, ένωσης των λαών, των γλωσσών, της κουλτούρας. Ιδιαίτερο αφιέρωμα θα γίνει στη μεταναστευτική κρίση η οποία αντί να ενώνει χωρίζει τους λαούς».

Μια πολύ στενή σχέση και συνεργασία από την πρώτη του διοργάνωση έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο φεστιβάλ και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ευστάθιος Βελισσαρίου υπογράμμισε πως «το ΤΕΙ Θεσσαλίας κατέχοντας ένα κεντρικό εκπαιδευτικό αλλά και πολιτιστικό ρόλο είναι αρωγός και υποστηρίζει θερμά από τα πρώτα κιόλας βήματα το διεθνές φεστιβάλ Artfools στη Λάρισα καθώς μέσα από τις δράσεις του αναπτύσσονται δυνατότητες αισθητικής καλλιέργειας, κοινωνικής μάθησης, επικοινωνίας και δημιουργικότητας».

Παρόντες ακόμα στη συνέντευξη τύπου ήταν ο υπεύθυνος μάρκετινγκ κ. Τάσος Γούσιος καθώς και οι εθελοντές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Τα Victoria Cinemas φιλοξενούν εδώ και πολλά χρόνια τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, προσφέροντας στους δημιουργούς των ταινιών την ικανοποίηση μιας ποιοτικής προβολής της ταινίας τους. Με ελεύθερη είσοδο για όλες τις προβολές.

Το σύνθημα «όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά» γίνεται πράξη με τη συμμετοχή των κυριότερων αιθουσών και πολυχώρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass