ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΣΙΝΕΜΑ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ»

Αφιέρωμα στον Νορβηγικό κινηματογράφο

* Συνεχίζονται και οι προβολές κορεάτικων ταινιών

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 0:18
Από το χθεσινό αφιέρωμα στον κορεάτικο κινηματογράφο Από το χθεσινό αφιέρωμα στον κορεάτικο κινηματογράφο

 

Με μεγάλη ανταπόκριση κόσμου συνεχίζεται το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σήμερα Τετάρτη στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Νορβηγικό Κινηματογράφο με το γενικό τίτλο « Το σινεμά των Βίκιγκς» θα προβληθεί στις 7:30μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η ταινία «Kon-tiki». Την προβολή θα παρακολουθήσει προσκεκλημένος του Φεστιβάλ ο Πρέσβης της Νορβηγίας τιμώμενης χώρας του Φεστιβάλ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Φεστιβάλ.

Περίληψη ταινίας

Η επική 4.300 μιλίων διάβαση του Ειρηνικού σε μια σχεδία από ξύλο balsa το 1947 από τον θρυλικό εξερευνητή Thor Heyerdahl (Τορ Χάιαρνταλ), σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι ήταν δυνατό για τους Νότιο Αμερικανούς να εγκατασταθούν στην Πολυνησία στην προ-Κολομβιανή εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

* Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το αφιέρωμα στις « Μνήμες διαίρεσης» με θέμα την διαίρεση της ενιαίας Κορέας σε Βόρεια και Νότια. Μετά την εκπληκτική πολεμική ταινία « The front line» θα προβληθούν οι ταινίες «SHIRI» και «Brotherhood of War». Οι ταινίες προσεγγίζουν με συναρπαστικό τρόπο ένα ιστορικό θέμα, που ποτέ δεν έπαψε να πληγώνει τους κατοίκους της διαιρεμένης χώρας.

* Στο Kaveh Kanes

Στις 7 το απόγευμα ξεκινούν οι προβολές για τους λάτρεις του εξαιρετικού Μπάστερ Κήτον. Θα προβληθούν οι ταινίες: The Boat (27’), The electric house (23’), The paleface (20’)Cops! (18’), The frozen north (The Playhouse (20’)The ballonatic (23’ One week (18’), The scarecrow The navigator (59’)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass