ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ

Ποίηση και μουσική εις σάρκαν μίαν

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 0:16

«Η ποίηση είναι μια πορεία μέσα από την οποία παρήλασε μεγαλοπρεπή ανά τους αιώνες ολάκερη η φυλή μας», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας Αθανάσιος Καρατόλιας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Η μουσικοποιητική βραδιά πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ. Συντονιστές ήταν ο Αλέξης Καλέσης με την Μαρία Κωτούλα και την Κατερίνα Χατζημαρκάκη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε κληρονόμοι του ελληνικού πολιτισμού, του ελληνικού πνεύματος, του ελληνικού λόγου. Η τέχνη του λόγου όταν εκφράζεται σε υψηλά πνευματικά επίπεδα, συγκεντρώνει τα στοιχεία της πνευματικής καλλιέργειας, πλάθει τα οράματα και την ευγένεια της ψυχής, ακονίζει την πίστη στον άνθρωπο και σφυρηλατεί τα ιδανικά του, αφήνοντας ανεξίτηλα χνάρια στην εποχή της. Οι σημαντικοί ποιητές και μουσικοί όλων των εποχών αποτελούν τη διαρκή μαρτυρία και καθρέφτη πολιτισμού. Όταν τα φορτία του ποιητικού λόγου ενώνονται με αξιόλογη μουσική, δημιουργείται μια μέθεξη που διαποτίζει διαχρονικά τις ψυχές των ανθρώπων».

Ποιήματά τους απήγγειλαν οι Μπέττυ Βελώνη, Γιώργος Τσιτρούλης, Χαρούλα Φράγκου, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Εύα Πάικου, Δημήτρης Κρανιώτης, Άννυ Γιαβασιάν, Κυριάκος Κυτούδης, Ανθή Αυγέρη, Κώστας Μπιρμπιώτης, Μαριάννα Παπαδημητρούλα, Κώστας Νάστος, Ξένια Αντωνίου, Διονύσης Λεϊμονής.

Οι Σπύρος Καβαλλιεράτος, Μιχάλης Μαντέλας και Μαριάννα Ζάχου απέδωσαν μελοποιημένη ποίηση σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και συνθετών. Συγχρόνως παρουσίασαν μουσικά κομμάτια από την Κάτω Ιταλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass