Εκδήλωση αφιέρωμα στον Μιλτιάδη Δάλλα

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2016 16:41

 

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο Αγιώτη πολιτικό Μιλτιάδη Δάλλα διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 8:30μμ, στο Πολιτι­στικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, στο πλαίσιο γενικότερων εκδη­λώσεων που πραγματοποιεί φέτος συμπληρώνοντας 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Για τη μεγάλη αυτή πανελλαδικής εμβέλειας προσωπικότητα θα μιλήσει η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Αγιάς Κατερίνα Παπαδοπούλου και μέλη του συλλόγου. Μεταξύ άλλων θα γίνουν αναφορές στη ζωή, στους πόθους και στο έργο του, στη στάση του στο αγροτικό ζήτημα, στη σχέση του με τους Μαρίνο Αντύπα και Αγαμέμνονα Σλήμαν, στην άρ­νησή του να γίνει υπουργός Γεωργίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην ανελέητη καταδίωξή του από τον Βενιζέλο, στον πρωτοποριακό τρόπο με τον οποίο προτάθηκε ως βουλευτής Αγιάς, στην αντίδρασή του στο ζή­τημα της τουρκικής κατοχής της Αγιάς κατά τον πόλεμο του 1897, στο πλούσιο αρχείο του, στο «Κυριακόν Σχολείον» και στη «Λαϊκή Σχολή» που είχε ιδρύσει.

Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου θα λειτουργεί έκθεση ζω­γραφικής, με θέμα τον Μιλτιάδη Δάλλα, από το εικαστικό τμήμα του συλ­λόγου.

Επίσης, θα γίνει και μια σύντομη αναδρομή στην ίδρυση και στην αρχή της λειτουργίας του Μορφωτικού Συλλόγου, ο οποίος φέτος συ­μπληρώνει 40 χρόνια ανελλιπούς και πολύπλευρης δράσης.

Συμμετέχει φιλικά η Δημοτική Χορωδία Αγιάς «Δημήτριος Τζιτζι­λέρης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass