ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΛΕΝΕ ΛΑΝΤΑΒΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

«Χρέος της Λάρισας ο σεβασμός στον θεατράνθρωπο Κ. Τσιάνο»

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 20:17 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Απρ 2016 20:23
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

 

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο Σπύρος Κολοκοτρώνης, πρώην πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο Λουκάς Στεφανίδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και ο Κώστας Λάνταβος, πρώην πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, έστειλαν στην «Ε» την εξής επιστολή:

«θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θ.Θ. δεν είναι μια οποιαδήποτε θέση υπαλλήλου του λεγόμενου ευρέος δημόσιου τομέα. Είναι πρωτίστως και πάνω από όλα μια θέση καλλιτεχνικής προσφοράς και ειδικά για το Θ.Θ. μια υπεύθυνη θέση την οποία καταξίωσε με περισσό πάθος, ζήλο και αυταπάρνηση ο Κώστας Τσιάνος που υπήρξε και ένας εκ των συνιδρυτών του δικού μας Θεάτρου. Με τις καλλιτεχνικές επιλογές του, τις ερμηνείες του σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και κυρίως με την ιστορική σκηνοθετική προσφορά του στο ανέβασμα της «ΗΛΕΚΤΡΑΣ» του Ευριπίδη (και άλλων τραγωδιών), έφερε το Θέατρό μας στις κορυφαίες θέσεις της θεατρικής δημιουργίας.

Αλλά ο Κώστας Τσιάνος δεν υπήρξε μόνον αυτό. Ήταν η ψυχή του Θεσσαλικού Θεάτρου σε όλους τους τομείς. Είναι ο καλλιτέχνης που γνωρίζει το Θέατρο όσο λίγοι στη χώρα μας. Είναι σημαντικός σκηνοθέτης, σπουδαίος ηθοποιός, γνωρίζει την ελληνική και όχι μόνο μουσική, γνωρίζει χορό (μαθήτευσε για πολλά χρόνια στη Δώρα Στράτου), ξέρει όσο ελάχιστοι τα λαϊκά δρώμενα, ξέρει να επιλέγει σκηνικά και κοστούμια όταν υπάρχει ανάγκη. Είναι ένας ολοκληρωμένος θεατράνθρωπος, που επιπλέον υπηρετεί με πάθος το Θέατρο. Ζει και αναπνέει μέσα στο Θέατρο και για το Θέατρο.

Κατόπιν αυτών, νομίζουμε ότι το νομικό θέμα της λήξης της θητείας του ως καλλιτεχνικού διευθυντή θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί με ευρύτητα πνεύματος, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στον Κώστα Τσιάνο και κυρίως με γνώμονα το ουσιαστικό όφελος του ιστορικού Θεάτρου μας. Όλοι θυμόμαστε πως με εξαίρεση τη θητεία του επίσης συνιδρυτή Γιώργου Ζιάκα, η απουσία του Κ. Τσιάνου για κάποια χρόνια μόνο καλό δεν έκανε στο Θ.Θ. Ειδικότερα σήμερα, στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η παρουσία του Κώστα Τσιάνου είναι περισσότερο από απαραίτητη.

Κατά την άποψή μας θα έπρεπε να κληθεί και να ερωτηθεί ο Κ. Τσιάνος αν θα ήθελε να συνεχίσει ως καλλιτεχνικός διευθυντής και νομίζουμε πως κανείς άλλος ενδιαφερόμενος δεν θα εναντιωνόταν στην παράταση της θητείας του Κώστα Τσιάνου. Ο σεβασμός στην πολυετή , πολυεπίπεδη και αδιαμφισβήτητη προσφορά, δεν είναι μόνο χρέος της πόλης αλλά δείγμα ευγνωμοσύνης και πολιτισμού. Η Πόλις οφείλει να σέβεται και να τιμά εμπράκτως τους χαρισματικούς πολίτες της που μας βοηθούν «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass