ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΧΙΩΤΗ

Καταχειροκροτήθηκε η Φιλαρμονική Ελασσόνας

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 1:49

 

Στην κατάμεστη αίθουσα «Β. Φαρμάκη», πραγματοποιήθηκε συναυλία – αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη, μουσικό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη. Η τέλεια ενορχήστρωση των τραγουδιών του μεγάλου καλλιτέχνη από τον εξαίρετο μαέστρο της Φιλαρμονικής της Ελασσόνας Δημήτρη Τσιαβέ, για πνευστά όργανα, κάτι σπάνιο για φιλαρμονική, καθώς και το άψογο σολάρισμα του μπουζουκιού του Βαγγέλη Τσιαπλέ, συγκίνησαν και ευχαρίστησαν τον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία. Σολίστας τρομπέτας ήταν ο καθηγητής μουσικής Σταύρος Χατζηβασίλης.

Τα τραγούδια απέδωσαν οι δύο υπέροχες φωνές του Μανώλη Χατζημανώλη και της Ευλαμπίας Ντούλα.

Η Φιλαρμονική της Ελασσόνας αποτελούμενη από νέα κατά βάση παιδιά, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό καθώς εκτέλεσαν τέλεια τις μουσικές δημιουργίες του μεγάλου Μ. Χιώτη. Ακούστηκαν τραγούδια γνωστά και αγαπημένα σ’ όλους μας, όπως «Περασμένες μου αγάπες», «Ηλιοβασιλέματα», «Λαός και Κολωνάκι» κ.α., όλα τεράστιες επιτυχίες με τη φωνή της Μαίρης Λίντα.

Ο Μανώλης Χιώτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ασχολούμενος με τη μουσική εξελίχθηκε γρήγορα σε κορυφαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού. Ήταν ο πρώτος λαϊκός συνθέτης που έβαλε πνευστά όργανα στα τραγούδια του, κάτι που επικρίθηκε από πολλούς την εποχή εκείνη. Στην περιοδεία του στην Αμερική με τη Μαίρη Λίντα, και συγκεκριμένα στο Σικάγο , συναντήθηκε με τον παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα Jimi Hendrix, ο οποίος ενθουσιάστηκε από το παίξιμο του μπουζουκιού του Μανώλη Χιώτη και πήρε αρκετά από τα ταξίμια του Ελληνα μουσικού.

Εύχομαι στη Φιλαρμονική της Ελασσόνας να μας χαρίζει τέτοιες αξέχαστες μουσικές βραδιές.

Πέτρος Χατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass