ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Ταξίδι στην ιστορία της Θεσσαλίας

Γιορτάστηκε και φέτος στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής Οικογένειας Συρμακέζη, στην Ελάτεια, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 8:13

Για τον φετινό εορτασμό, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) είχε επιλέξει σαν κύριο θέμα το «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Με κύριο στόχο του εορτασμού την προβολή των συνεκτικών στοιχείων του πολιτισμικού και φυσικού περιβάλλοντος ενός μουσείου. Ένα στόχο που θα αφορούσε την ανάδειξη της αποστολής του μουσείου για την προστασία και ανάδειξη, πέραν του κτιριακού κελύφους του, και του περιβάλλοντος χώρου μέσα στο οποίο το μουσείο δραστηριοποιείται. Χώρο ζωτικό, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην οποία το μουσείο αναφέρεται.

Με αφετηρία το μήνυμα αυτό, το Μουσείο υποδέχθηκε το απόγευμα τους φίλους του, για να τους μεταφέρει νοερά στη ζωή της παλιάς Θεσσαλίας, μέχρι και πριν από 150 χρόνια, μέσα από μία οργανωμένη ξενάγηση στο μουσείο και στον ανοιξιάτικο περιβάλλοντα χώρο του.

Τις πρωινές ώρες, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας του μουσείου για τη διασύνδεση μουσείου – σχολείου, έγινε μία ειδική εκδήλωση με μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας, του 4ου και 37ου, με κεντρικό αντικείμενο το ίδιο το θέμα του εορτασμού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία γενική ενημέρωση των μαθητών για το ρόλο του μουσείου στην αειφορία, και ακολούθησε η ξενάγησή τους στις αίθουσες του μουσείου αλλά κυρίως, μία διαδραστική συζήτηση μαζί τους, μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου, για το ρόλο του πολιτιστικού αυτού τοπίου, μέσα στο οποίο το μουσείο λειτουργεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass