ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Οι Λαρισαίοι αγαπούν το κουκλοθέατρο

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2016 7:55

 

Οι Λαρισαίοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν αποδείξει ότι αγαπούν το κουκλοθέατρο. Το δικό τους κουκλοθέατρο, αυτό που κάτι βράδια του καλοκαιριού η Σοφία και ο Κώστας έπαιρναν τις κούκλες τους και σε ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ έστηναν μαγικά παραμύθια για όλα τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν και έκαναν δικά τους παιδιά και τους μετέφεραν την αγάπη τους για τις κούκλες, για τον Δημοτικό Κουκλοθίασο «Τιριτόμπα – Κώστας Χατζηανδρέου-Σοφία Φουτζοπούλου». Αυτός είναι και ο λόγος που όλες αυτές τις ημέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο Μύλο του Παππά η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των δημιουργών του Δημοτικού Κουκλοθίασου, που στο παρελθόν συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, τίμησαν την πόλη Λάρισα με βραβεία και διακρίσεις. Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή περιλαμβάνει παραστάσεις κουκλοθεάτρου, παραστάσεις δρόμου, κουκλοθέατρο για ενήλικες, αφηγήσεις παραμυθιών και εργαστήρια, παιχνίδια δρόμου. Παράλληλα με τις παραστάσεις, στον ισόγειο χώρο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου, πραγματοποιείται έκθεση κούκλας αφιερωμένη στους δημιουργούς του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου, με παράλληλη προβολή βίντεο από το αρχείο του Κουκλοθίασου.

Το πρόγραμμα για σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

«Οι γείτονες»

Ο κουκλοθίασος «Νίστα» παρουσιάζει μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, με τίτλο «Οι γείτονες». H ομαλή συνύπαρξη των γειτόνων ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση. Εδώ παρακολουθούμε την ιστορία δύο γειτόνων ορκισμένων εχθρών. Του Παντελή και του Κότα. Σύμμαχοί τους στη διαμάχη τα πιστά σκυλιά τους. Οι άγρυπνοι φύλακες των σπιτιών τους. Ο έρωτας έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και τις σχέσεις των δύο άσπονδων εχθρών. Η Λούση και ο Ταρζάν (τα δύο σκυλιά), θα οδηγήσουν τον Κότα και τον Παντελή στη συμφιλίωση.

Ώρα 12 μ. -1 μ.μ. Εισιτήριο: 3 ευρώ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

«Φαντάσου…»

Φαντάσου λέει να ζούσες στα παγωμένα ιγκλού του Βόρειου Πόλου. Να περπατούσες στην καυτή άμμο της Αφρικής. Φαντάσου να γινόσουν για λίγο Κινέζος και να τρως ρύζι με ξυλάκια ή να ήσουν Ινδιάνος και να φορούσες στο κεφάλι πολύχρωμα φτερά. Φαντάσου να βρισκόσουν στις ζούγκλες του Αμαζονίου ή σε απέραντα λιβάδια με μαργαρίτες. Φαντάσου το γύρο του κόσμου σε μία ώρα. Τι; Δεν γίνεται; Έλα και θα δεις. Ή μάλλον όχι, δεν θα δεις... Θα παίξεις, θα κουνηθείς, θα φανταστείς, θα χορέψεις και θα κάνεις και κατασκευή στο τέλος! Για φαντάσου... Θεατρικό παιχνίδι με κούκλες και ζωγραφική από το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης «ΝΗΜΑ».

Ώρα 12 μ. – 2 μ.μ. Είσοδος: ελεύθερη

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

«Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά»

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σε ένα σκοινί. Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντήλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά. Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; Ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος! Ένα μικρό ταξίδι για παιδάκια και μεγάλους! Ώρα 7 μ.μ. – 8 μ.μ. Εισιτήριο: 3 ευρώ.

«Θα έρθει κάνας άνθρωπος σήμερα;»

Κουκλοθέατρο για ενήλικες

Ένα έργο των Η. Τριανταφύλλου, Κ. Μπασδάνη και Σ. Παππά της ομάδας Antrala Puppet Theater που περιλαμβάνει ίντριγκες, δολοπλοκίες, φόνους και ένα μάλλον… βολικό happy end, που συνθέτουν ένα υπερθέαμα χωρίς προηγούμενο. Ώρα 9.30 μ.μ. -10.30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. Η χαρά σας στο καπέλο.

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

«La Petite Marguerite»

Πρόκειται για μια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας, ένα θεαματικό show με τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, τη φαντασία, το όνειρο.

Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του show ανάμεσα σε κοινό και ερμηνεύτρια και σκορπά άπειρη μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες! Διάρκεια: 60 - 90 λεπτά. Ώρα 8 μ.μ. – 9:30 μ.μ. Ηλικίες: 0 - 120 χρονών. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass