ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΚΟΥΤΣΟΛΙΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΒΙΚΤΩΡΙΑ»

Ερχεται «Ο χειμώνας» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:51

 

Την προβολή της ταινίας «Ο χειμώνας» του Λαρισαίου σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, συνδιοργανώνουν αύριο Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 20:30, στον κινηματογράφο «VICTORIA» η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ο χειμώνας» είναι μια ατμοσφαιρική ταινία για έναν ρομαντικό συγγραφέα από το Λονδίνο που επιστρέφει πίσω στο εγκαταλελειμμένο πατρικό του σπίτι, σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό της Ελλάδας.

Κατατρεγμένος από τους πιστωτές του και περιτριγυρισμένος από φαντάσματα του παρελθόντος, ο Νίκος πρέπει να ξεδιαλύνει το μυστήριο γύρω από το θάνατο του πατέρα του και να επανακτήσει επαφή με την πραγματικότητα.

Η ανεξάρτητη ταινία, που χρηματοδοτήθηκε μερικώς μέσω Kickstarter και αποτελεί συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία παραγωγής INKAS, έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια για την αισθητική της και την εμπνευσμένη χρήση πρωτοποριακών για ελληνική ταινία οπτικών εφέ.

Πρωταγωνιστούν η Έφη Παπαθεοδώρου (Στο Παρά Πέντε, Λάρισα Εμπιστευτικό), o Βαγγέλης Μουρίκης (Ο Βασιλιάς, Το Μικρό Ψάρι, Attenberg), η Πετρούλα Χρήστου, ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος και σε πρώτη εμφάνιση ο Τέο Αλμπάνης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ελληνικού τμήματος του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και από τότε έχει παίξει σε sold out προβολές σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας έγινε στην Αυστραλία, στο Greek Film Festival και η αμερικάνικη πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβρη του 2014.

Η ταινία θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη.

Ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, είναι γεννημένος στη Λάρισα, μα ζει και δουλεύει πλέον στο Λονδίνο, έχοντας ιδρύσει την Melancholy Star, μια πετυχημένη εταιρία ειδικών εφέ για ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και τηλεοπτικές παραγωγές. Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο B.D. Foxmoor, ιδρυτής των Active Member.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass