Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ»

Αυστηροί οι αναγνώστες στην επιλογή βιβλίων

* «Ο κόσμος έχει ανάγκη ένα βιβλίο για τον ταξιδέψει μακριά από ότι πονάει»

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2016 11:32 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Ιουν 2016 15:49

Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Η εκδίκηση των Αγγέλων» αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα, στον κήπο του καφέ «Κλίμαξ». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Με αφορμή την παρουσίαση στη Λάρισα η συγγραφέας μίλησε στην «Ε», για την «Εκδίκηση των Αγγέλων», το βιβλίο στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και την αγωνία της για τη μεταφορά των «Πέντε Κλειδιών» στη μικρή οθόνη.

Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν η εφημερίδα «Ελευθερία», το βιβλιοπωλείο «Άνεμος» και οι εκδόσεις «Ψυχογιός».

* Αγαπητή κυρία Μαντά, επισκέπτεστε τη Λάρισα για την παρουσίαση του νέου σας βιβλίου «Η Εκδίκηση των Αγγέλων». Θα θέλατε να μας πείτε με δυο λόγια σε τι αναφέρεται η ιστορία σας αυτή;

-Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα όπου μια συγγραφέας, η Γαλάτεια, αναζητεί τον τρόπο και την αιτία θανάτου μιας εικοσάχρονης κοπέλας, την ώρα που δύο ιατροδικαστές έχουν ήδη αποφανθεί ότι η Νάντια ήταν υγιέστατη! Ο Άρης, ο γιος της ηρωίδας μου, ήταν ερωτευμένος με το νεαρό κορίτσι και είναι εκείνος που ζητάει την βοήθεια της μητέρας του για την εξιχνίαση ενός θανάτου που μοιάζει αναίτιος και ανεξήγητος. Μόνο που όλοι οι ήρωες της ιστορίας μου, ακόμα και η μητέρα της Νάντιας, θα μετανιώσουν που ξεκίνησαν αυτή την έρευνα, καθώς όσα αναδύονται, όσα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια, είναι για όλους αποτρόπαια και δυσβάσταχτα….

* Είναι καλοκαίρι, το βιβλίο σας είναι τοποθετημένο στις προθήκες όλων των βιβλιοπωλείων πλέον και εσείς μετά από μια κουραστική περίοδο, επιλέγετε για μια ακόμα φορά αντί διακοπών να βρεθείτε στις πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου για να συναντηθείτε με τους αναγνώστες σας. Γιατί;

-Γιατί μετά από μια μακριά περίοδο απομόνωσης όπου έγραφα το καινούριο μου μυθιστόρημα, έχω ανάγκη να βρεθώ πάλι ανάμεσα στον κόσμο και να γεμίσω από την ενέργεια της αγάπης του! Πραγματικά είναι μια εξαιρετικά κουραστική περίοδος από πόλη σε πόλη, αλλά νιώθω ότι αυτό που έχω ανάγκη εγώ, το θέλει και το αναγνωστικό κοινό. Να μιλήσει μαζί μου, να με ακούσει, να ανταλλάξουμε αγκαλιές και φιλιά, να γελάσουμε και να περάσουμε όμορφα μαζί. Έτσι η κούραση μοιάζει χωρίς σημασία, η επικοινωνία είναι άμεση ανάγκη!

* Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα περιστατικό που σας έχει μείνει αξέχαστο από τις περιοδείες σας;

-Μετά από δέκα χρόνια, όπου επί τρεις μήνες, κάθε καλοκαίρι, είμαι σε καθημερινές παρουσιάσεις, είναι αναρίθμητα τα περιστατικά, όπως καταλαβαίνετε! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, μόνο έχω μια γλυκιά αίσθηση, όταν σκέφτομαι τις περιοδείες μου!

* Στην εποχή της κρίσης στην Ελλάδα, ο κόσμος διαβάζει βιβλία;

-Ο φανατικός αναγνώστης, έχει βρει τρόπους να μην χάσει την επαφή του με αυτό που αγαπάει τόσο: το βιβλίο. Θαυμάσιο έργο επιτελούν οι δανειστικές βιβλιοθήκες της χώρας μας, εντάθηκε ο δανεισμός μεταξύ φίλων και η επιλογή στην αγορά ενός βιβλίου, έγινε πιο αυστηρή. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το έχουν υποστεί οι πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς και όχι αυτοί που έχουν ήδη αποκτήσει το κοινό τους. Με τα πιεσμένα οικονομικά, ο αναγνώστης, καταφεύγει σε γνωστούς και δοκιμασμένους συγγραφείς και δύσκολα εμπιστεύεται ένα νέο όνομα. Όμως, όπως λέω πάντα, δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση, από τον ψίθυρο του ευχαριστημένου αναγνώστη! Γενικά νομίζω ότι τώρα περισσότερο από ποτέ ο κόσμος έχει ανάγκη ένα βιβλίο για να τον ταξιδέψει μακριά απ’ ότι τον πονάει.

* Εάν σας ζητούσε ένας νέος άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με τη συγγραφή μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

-Να διαβάζει πολύ, να γράφει πολύ και να έχει πολύ υπομονή και κυρίως επιμονή! Θα του έλεγα επίσης να μην βιάζεται και κυρίως να διαλέξει σωστά τον εκδότη που θα εμπιστευθεί το έργο του.

* Το γεγονός πως μπορείτε να ζείτε πολλές «ζωές» μέσα από τη συγγραφή των βιβλίων σας, είναι για εσάς απελευθερωτικό και συναρπαστικό πάντα ή υπάρχουν και φορές που σας έχει ταλαιπωρήσει;

-Μια ζωηρή φαντασία, δεν είναι πάντα ευλογία…. Κάποιες φορές είναι κατάρα και η συγγραφή ενός βιβλίου, εμπεριέχει πολλά. Και γέλιο και δάκρυ. Και πόνο και χαρά. Γενικά κάθε μυθιστόρημα με ταλαιπωρεί για διαφορετικούς λόγους, αφού κάθε φορά «ενδύομαι» κάποιο ρόλο και κινούμαι μέσα από αυτόν, δυσκολεύοντας καμιά φορά την καθημερινότητά μου! Δεν θα το άλλαζα όμως με τίποτα γιατί μέσα στην ταλαιπωρία, υπάρχει και η αίσθηση της ελευθερίας. Είναι κάτι μαγικό που δεν εξηγείται, αλλά το απολαμβάνεις!

* Σε λίγο καιρό θα υποδεχτούμε με χαρά τη δεύτερη μεταφορά βιβλίου σας στην τηλεόραση. Μοιράζεστε τον ίδιο ενθουσιασμό για το γεγονός αυτό με τους αναγνώστες σας;

-Χαίρομαι που τα πέντε κλειδιά πήραν τον δρόμο τους για την μικρή οθόνη, αλλά δεν σας κρύβω, ότι είμαι πολύ επιφυλακτική ακόμα. Παρ’ όλο που η συνεργασία μου με την Ρένα Ρίγγα και τον Κώστα Βαζάκα, τους σεναριογράφους της σειράς, είναι άψογη, παρ’ όλο που την σκηνοθεσία μαζί με τον Κωστή Χριστοφόρου συνυπογράφει και η Ρέινα Εσκενάζυ, θα περιμένω να το δω για να χαρώ! Τα πρώτα σενάρια που διάβασα με ικανοποίησαν απόλυτα, αλλά έχω μεγάλο άγχος για την παραγωγή και το κατά πόσο θα καταφέρει ν’ ανταποκριθεί σε κάτι τόσο απαιτητικό, όπως είναι αυτό το βιβλίο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass