ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΤΟΜΑ

Θερινό μουσικό σεμινάριο στο Μπάνσκο

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 0:19

Πάνω από 100 ενεργά μέλη παρακολούθησαν το 6ο Θερινό Μουσικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας από το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν ενεργά μέλη από όλη την Ελλάδα όπως το Περιφερειακό Ωδείο Φλώρινας με την χορωδία του, μέλη χορωδίας και ορχήστρας από το Ωδείο Δημόπουλου στην Κοζάνη, από το Ωδείο Κ. Ματσίγκου στην Θεσσαλονίκη καθώς και μεμονωμένα άτομα από τα Γιάννενα έως την Ορεστιάδα.

Ενδεικτικά στο σεμινάριο πραγματοποιήθηκαν Εργαστήρια Πνευστών με υπεύθυνους το Νικολό Δημόπουλο και τον Νίκο Παπαρασκευά, Εργαστήριο Ορχήστρας με τον Δημήτρη Δημόπουλο, Εργαστήριο Φωνητικής Αγωγής με την Σοφία Γιολδάση, Εργαστήριο Χορωδίας με το Νίκο Ευθυμιάδη, Εργαστήριο Κιθάρας με τον Στέλιο Χαρό και Εργαστήριο Θεωρητικής Προσέγγισης Χορωδιακού Ρεπερτορίου με τον Γιαννη Γράμψα

Το χορωδιακό ρεπερτόριο ήταν αφιερωμένο στις εθνικές σχολές και σε παραδοσιακά τραγούδια από την Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας περιελάμβανε ενορχηστρώσεις κομματιών κινηματογραφικής μουσικής καθώς και το κοντσέρτο για 2 βιολιά σε ρε ελάσσονα του J.S.Bach με σολίστ τις μαθήτριες του Σ.Ω.Λ Ηλιάνα Λιάλιου και Δέσποινα Κόκκορα. Tο Εργαστήριο Κιθάρας απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια της Βραζιλίας εναρμονισμένα για σύνολο κιθάρας, ενώ το Σύνολο Πνευστών απέδωσε μεταξύ άλλων την Μικρή Νυχτερινή Μουσική του W.A.Mozart σε προσαρμογή για 12 φλάουτα υπό την διεύθυνση του νεαρού εκκολαπτόμενου μαέστρου Ιωάννη Δ. Δημόπουλου. Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία από τα Σύνολα που δημιουργήθηκαν από τα εργαστήρια του σεμιναρίου και έγινε η απονομή διπλωμάτων στους συμμετέχοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass