Ολλανδοί αρχαιολόγοι στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2016 10:18

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Τα Φάρσαλα επισκέφθηκαν τα μέλη της ολλανδικής αρχαιολογικής αποστολής του ανασκαφικού προγράμματος της αρχαίας Αλου, με επικεφαλής την καθηγήτρια Margriet Haagsma. Περιηγήθηκαν σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της πόλης και ξεναγήθηκαν από την ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Φαρσάλων, αρχαιολόγο κ. Βάσω Νούλα.

Συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Κάστρου της Καλλιθέας στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, στον αρχαϊκό θολωτό τάφο της οδού Λαμίας, στην πλατεία με τους αρχαίους τάφους της εποχής του σιδήρου στην οδό Βουλγαροκτόνου καθώς και την Ακρόπολη της πόλης.

Τα είκοσι πέντε μέλη της αποστολής, προερχόμενα από τα πανεπιστήμια Gottingen, Amsterdam και Alberta ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα του τόπου, απόλαυσαν το ειδυλλιακό περιβάλλον της Ακρόπολης και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα μνημεία των Φαρσάλων για την επόμενη χρονιά.

Η επίσκεψη των Oλλανδών αρχαιολόγων υπήρξε μια θαυμάσια ευκαιρία να ξανασυναντηθούν η Margriet Haagsma και η αρχαιολόγος Βάσω Νούλα και να συζητήσουν εκ νέου για τους προβληματισμούς τους για τα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της διαχείρισής της. Αλλωστε οι δύο γυναίκες συνδέονται με φιλία και κοινή αντίληψη στα αρχαιολογικά ζητήματα. Παράλληλα η Margriet Haagsma ευχαρίστησε την κ. Βάσω Νούλα και τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιο για την άριστη συνεργασία που έχουν, αφού ως γνωστόν για 13 χρόνια η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Alberta του Καναδά είναι επικεφαλής του προγράμματος των ανασκαφών στο Κάστρο της Καλλιθέας που εκπονείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass