ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΛΙΚΑΣ

Τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγιά

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2016 12:40

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, «ΜΑ¬ΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», αξιοποιώντας τις εμπειρίες των δύο προηγούμενων χρόνων, «προσθέτει» στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και του φετινού Αυγούστου με μια σειρά υψηλού επιπέδου προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα γίνονται σε προαύλειους χώρους ιερών ναών και μοναστηριών της Μητροπόλεως μετά τις ακολουθίες των παρακλήσεων.

Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, να αναδείξει εκκλησιαστικά μνημεία. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να προβληθούν εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι, ο επισκέπτης να γνωρίσει καλύτερα πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής μας και, συγχρόνως, να γίνει θεατής μιας σειράς ποιοτικών εκδηλώσεων που ταιριάζουν στους χώρους, τους αναβαθμίζουν και επιπλέον συμβάλουν σε ένα πολιτιστικό διέξοδο. Στη φετινή διοργάνωση πραγματοποιούνται περισσότερες εκδηλώσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερα αιτήματα περιοχών της περιφέρειας της Μητρόπολης.

Ξεχωριστή σημασία για τον θεσμό έχει η πραγματοποίηση εκδήλωσης και πάλι στην Βελίκα του Δήμου Αγιάς μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, με την εκ νέου απαίτηση των κατοίκων και των πολυπληθών επισκεπτών της περιοχής, η οποία εκφράστηκε μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης».

Την Τρίτη, λοιπόν, 2 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την ιερά παράκληση στην Παναγία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας και, στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία στο ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη θέση «Πλατανιά» στη Βελίκα, όπου θα εμφανιστεί η ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» που με τον Βασίλη Αγροκώστα θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Στην εκδήλωση, ενταγμένη στο «Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2016» της «Μαγνήτων Κιβωτού» με θέμα «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των Γεύσεων», θα παρουσιαστούν, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας, νηστίσιμες, στο πνεύμα των ημερών δηλαδή, τοπικές γεύσεις. Μαζί θα είναι και ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα αναφέρεται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass