ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Στολίδι πολιτισμού για την Αιγάνη και την περιοχή

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2016 23:53 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιουλ 2016 1:20

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Στολίδι για την περιοχή της Αιγάνης το νέο υπαίθριο θεατράκι που εγκαινιάστηκε το βράδυ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, τον δήμαρχο Ελασσόνας και πρόεδρο της ΑΕΝΟΛ κ. Νίκο Ευαγγέλου και τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη.

Αμέσως μετά τον αγιασμό τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Τεμπών που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου που έρχεται να προστεθεί στο πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Τεμπών. Το θέατρο φιλοδοξούμε να βοηθήσει στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής με εκδηλώσεις ποιότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία δομών και υποδομών που στόχο έχουν την προσέλκυση επισκεπτών και καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν για την ολοκλήρωση του έργου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας το χαρακτήρισε ένα σημαντικό έργο πολιτισμού που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Έκανε λόγο για ένα έργο ανθρώπινο που ανήκει στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή. «Ο πολιτισμός είναι η μόνη διέξοδος στην ανασφάλεια και τη ρευστότητα της εποχής. Μας φέρνει πιο κοντά και αμβλύνει τις αντιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με ρεαλισμό, συνέπεια και συνεργασία όλα είναι εφικτά ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην καλλιτέχνιδα Ευανθία Ρεμπούτσικα που παρουσίασε ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα αφιλοκερδώς, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για στήριξη του πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας και πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ, κ. Νίκος Ευαγγέλου, σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του έργου μετά από δύο χρόνια εργασιών. Το έργο εντάχθηκε στο Leader και στοίχισε 160.000 ευρώ, σημείωσε, και πρόσθεσε ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια και η ΑΕΝΟΛ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους με μοναδικό στόχο το καλό της περιοχής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σπύρος Καραγιάννης, οι οποίοι σημείωσαν ότι ήρθε η ώρα η Αιγάνη να απογειωθεί πολιτιστικά και το θέατρο που οραματίστηκαν με τόσο πόθο και πάθος να είναι το εφαλτήριο. Αμέσως μετά την κοπή της κορδέλας ακολούθησε η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία ευχήθηκε το θέατρο να έχει την τύχη που αξίζει καθώς μόνο η τέχνη μπορεί να ενώνει τους ανθρώπους.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης οι βουλευτές κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πολιτευτής κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass