ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ «ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ. ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΗ»

Ένα βιβλίο - όνειρο ζωής από τον Θανάση Δήμκο

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2016 10:35

Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Βερδικούσιας βρέθηκαν στον δημοτικό ξενώνα της περιοχής, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Δήμκου με τίτλο «Βερδικούσια: Ιχνηλατώντας τη γενέθλια γη».

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη συγκινησιακά, τόσο για τον ίδιο τον συγγραφέα όσο και για τους παρευρεθέντες. Για τον ίδιο η συγγραφή του βιβλίου με ήθη και έθιμα του τόπου του, ήταν όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που κράτησε για τον ίδιο 14 ολόκληρα χρόνια. Ο Θανάσης Δήμκος ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, μπογιατζής όπως λέει ο ίδιος, τρέφει μεγάλη αγάπη για τη Βερδικούσια. Για να πάρει στα χέρια των 500 σελίδων βιβλίων του, πέρασε πολλά. Έγραφε, έσβηνε, έψαχνε. Τελικά τα κατάφερε και μάλιστα πολύ καλά. Για την ακρίβεια εξαιρετικά, όπως επισήμαναν οι διακεκριμένοι ομιλητές που το παρουσίασαν. Η τ. διευθύντρια, επιστημονική συνεργάτης του κέντρου έρευνας της ελληνικής λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Ευάγγελος Καραμανές, ο τ. διευθυντής της Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του ΓΝΛ και νυν διευθυντής σε τμήμα Ιδιωτικής Κλινικής στην Αθήνα Βασίλης Μάντζαρης, ο καθηγητής φιλόλογος, πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βερδικούσιας Χρήστος Μιχαλές, ο δικηγόρος Νίκος Μηλιώνης και ο δημοσιογράφος Νίκος Βαρσάμης, έκαναν λόγο για ένα εξαιρετικό βιβλίο που διασώζει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της περιοχής.

Συγκινητική η ομιλία του συγγραφέα Θανάση Δήμκου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη συγγραφή του βιβλίου και τη συγκέντρωση του υλικού. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, υπήρχαν πολλές δυσκολίες και εμπόδια, η θέληση, η δίψα και η αγάπη του για τον τόπο του τον όπλισαν με δύναμη, θάρρος και υπομονή. Στη συνέχεια ο κ. Δήμκος ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του και τον στήριξαν από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια της εκδήλωσης τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Βερδικούσιας, οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν, φίλοι, συγγενείς, κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι του χωριού που ευχήθηκαν στο συγγραφέα να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του. Στο τέλος ο συγγραφέας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συγχωριανούς του, να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου ενώ προσφέρθηκαν και τοπικά προϊόντα από τον νεοσύστατο συνεταιρισμό της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass