ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2016 22:30

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη πέτρινη αυλή του καφενείου «Μητιά» στη Ραψάνη την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ.

Ο λογοτέχνης Βασίλης Σιουζουλής γράφει για την εκδήλωση: «Η ποίηση είναι τέχνη κατεξοχήν ελληνική. Τη γέννησε και την καλλιεργεί η ομορφιά του τόπου, που ομορφότερος στη γη δεν υπάρχει. (δικό μου αυτό). Έλληνας είναι και ο μεγαλύτερος ποιητής όλων των εποχών, ο Όμηρος, που έγραψε τα έπη του στη γλώσσα μας, που τη δόξασε, δοξάστηκε κι ο ίδιος και δοξάζεται ως τώρα.

Πόσοι οι δημιουργοί και πόσοι οι τραγουδηστές της.

Είπαν πολλά πολλοί και πολλά υπάρχουν ακόμη και θα υπάρχουν όσο και ο άνθρωπος, που θα τα λένε άλλοι και τα θα τραγουδούν

'Σε όποιον είχε και έχει την τύχη να του χτυπήσει με τη βέργα της η κόρη αυτή η πανέμορφη, μαγεύεται νους του και καρδιά, χάνονται στο πίσω μέρος του πράγματος και παρουσιάζεται μπροστά τους μια άλλη πραγματικότητα, που εμείς οι κοινοί θνητοί αγνοούμε. Την αφηγούνται με λέξεις που εκείνη τους λέει για να τη φωτίζουν και να τη βλέπουμε όλοι, όσο μπορούμε. Η ποίηση βάζει σε κίνδυνο το θάνατο. Όταν γεννιέται, εκείνος φεύγει. Η ώρα τότε γίνεται παιδί παίζει και χαίρεται.

Αυτά κατάλαβα από τότε παιδί, που διάβαζα Όμηρο, Σολωμό, που διάβαζα Κάλβο, Καβάφη, μεγαλώνοντας, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο, Αναγνωστάκη και άλλους κι άλλους πολλούς σπουδαίους παλιότερους και πιο νέους. Τη Σαπφώ που πιο πολύ τη λάτρεψα απ' τον Ελύτη και τη τωρινή διάβασα τη σπουδαία Κική Δημουλά. Έκαναν όλοι ποίηση μεγάλη την ομορφιά του τόπου, τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων, τους φόβους και τις αγωνίες και τα άλλα του ανθρώπου καλά και μη. Κι έτσι όμορφη πολύ και καλή που την παρουσίασαν φτάνει σε ανθρώπους όπου γης, τη διαβάζουμε, την τραγουδούμε, αλαφρύνει η ψυχή μας και χαιρόμαστε, ναι, χαιρόμαστε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass