ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΥ

Ολοκληρώθηκε η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

* Το Σάββατο Παπακωνσταντίνου - Ζουγανέλης

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2016 10:55

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και φέτος οι τριήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα 2016 σε ό,τι αφορά στην κεντρική διοργάνωση με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και περίπτερα με παρουσίαση από τις δραστηριότητες των συλλόγων, συνεταιρισμών αλλά και γευσιγνωσίας με ντόπια κρασιά, όπως έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ακολούθησαν τα μαγικά κόλπα από τον «Μάγο» Κωνσταντίνο και δράσεις για τους μικρούς φίλους από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αμπελώνα. Ακόμα κουκλοθέατρο από το εργαστήρι του κυρ-Παίγνιου του Παραμυθά: «Δικαιόπολις» του Αριστοφάνη και εικαστικές δραστηριότητες- facepainting. Δοκιμές κρασιών με την υποστήριξη σεφ του 2ου ΙΕΚ Λάρισας. Γλυκές γεύσεις μούστου από το Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα

Το Σάββατο η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία της Κατερίνας Στανίση.

Χθες Κυριακή η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο δημοτικό – παραδοσιακό τραγούδι με τους Γ. Καψάλη και Μ. Τσίκο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα Οινοποιεία της περιοχής με δωρεάν μεταφορά και ξενάγηση.

Ακολούθησαν παραδοσιακά παιχνίδια από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την κ. Καραμαλίγκα. Δράσεις από το 1o Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα.

Οι σεφ πρότειναν συνδυασμό φρούτων και οινικές αποκαλύψεις.

Τέλος ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά από την ομάδα “clownLarissa”.

Μιλώντας στα εγκαίνια της γιορτής ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης σημείωσε ότι ευρύτερα η περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και του Αμπελώνα συνδυάζει έντονο χαρακτήρα εκμεταλλεύσεων και προϊόντων μεταποίησης του γεωργοδιατροφικού τομέα. Αναφέρθηκε στην προώθηση της παραγωγικής ταυτότητας της περιοχής, η ποιοτική πιστοποίηση των προϊόντων, η ενίσχυση της φυσιογνωμίας και αναγνωσιμότητας διασυνδέοντας την ιστορία, τα μνημεία, την παραγωγή, την γαστρονομία και τις πολιτιστικές δράσεις.

Ο κ. Σαρχώσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά στον παρευρισκόμενο περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου, όπως η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στους κόμβους Δελερίων και Φαλάνης, την ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε ο κ. Σαρχώσης τον κ. Αγοραστό για την εξασφάλιση του έργου της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα. Έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική δουλειά πέρα από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου κ. Κωνσταντίνο Κουλιό ο οποίος είχε και τη γενική ευθύνη έκαναν όλα τα στελέχη και τα μέλη της δημοτικής αρχής με πρωτεργάτες τον αντιδήμαρχο Αμπελώνα κ. Κώστα Χρυσοβέργη, την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Τάχα.

* Τέλος στο πλαίσιο της διοργάνωσης ακολουθούν και οι εξής εκδηλώσεις: Σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου μια βραδιά με τον Αμπελωνιακό στον χώρο της Γιορτής Κρασιού. Αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου θεατρική παράσταση στο συναυλιακό χώρο στις 21.00 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου συναυλία με τους Β. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ζουγανέλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass