ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην Ελασσόνα το ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη για τον Όλυμπο

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2016 7:18

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση – προβολή στο Θεσσαλικό χώρο του ντοκιμαντέρ “MT.OLYMPUS - THE CREATION”(σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κρικέλη και Δημήτρη Ζησόπουλου) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «…Στου Ολύμπου την αυλή», που διοργανώνει η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας. Η παρουσίαση – προβολή θα γίνει στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Θα προηγηθεί, στις 8.30 το βράδυ, μουσικό πρόγραμμα με τους Ελασσονίτες Βασίλη Τζήκα και Βάγια Βαλιώτη, που θα ερμηνεύσουν Ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του βουνού «Όλυμπος» και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη.

Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά πριν 250 εκατομμύρια χρόνια, με τη σύγκρουση των τεκτονικών πλακών, όταν ο Όλυμπος αποτελούσε παραλία της τεκτονικής πλάκας της Αφρικής, και καταλήγει στο σήμερα, με την βοήθεια σύγχρονων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων αλλά και των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, Ησίοδο και Όμηρο.

Στην ομάδα της παραγωγής συμμετέχουν Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, ενώ την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει συνθέσει ο Γιώργος Χατζής. Αφηγητές είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουάσιγκτον, γνωστός από τις αφηγήσεις του στο National Geographic και σε άλλα εξειδικευμένα κανάλια προβολής ντοκιμαντέρ της Αμερικής και ο Έλληνας ηθοποιός Ιωάννης Στρατάκης.

Το “Mt Olympus the Creation” αποτελεί το δεύτερο από τη σειρά των 12 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στον Όλυμπο, τα οποία η Ellopia Films USA σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι και το 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass