ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Ρ. ΑΝΤΟ «ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Η πολιτική πραγματικότητα στην Ιταλία

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2016 9:42

Την ιταλική πολιτική σάτιρα «Ζήτω η Ελευθερία» προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 9:30 το βράδυ, στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος.

Το φιλμ «Ζήτω η Ελευθερία» (Viva la libertà) του Ρομπέρτο Άντο, είναι μία ευρηματική σάτιρα για την ιταλική πολιτική σκηνή και όχι μόνο. Μία ταινία που καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, βασιζόμενο στο έξυπνο σενάριο του Ρομπέρτο Άντο, αλλά κυρίως χάρη στη διπλή παρουσία του πολύ καλού Ιταλού ηθοποιού Τόνι Σερβίλο.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενρίκο Ολιβιέρι (Τόνι Σερβίλο), καλείται να αντιμετωπίσει τον έντονο ρυθμό της προεκλογικής περιόδου σε μία Ιταλία σε κρίση. Όλα είναι εναντίον του. Η κοινή γνώμη, οι δημοσιογράφοι, τα κανάλια, ακόμα και οι δημοσκοπήσεις με τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου που όλο και λιγοστεύουν για το κόμμα του, τον πιέζουν καθημερινά.

Μια νύχτα λοιπόν, νιώθοντας το άγχος να τον πιέζει υπερβολικά, αποφασίζει να εξαφανιστεί. Το λακωνικό σημείωμα που άφησε, έφερε στο κόμμα την πλήρη αποδιοργάνωση, κι ενώ οι φήμες και τα αβάσιμα συμπεράσματα άρχισαν να οργιάζουν μεταξύ των κομματικών στελεχών, ο βοηθός του και η σύζυγός του Άννα προσπαθούν να καταλάβουν γιατί εξαφανίστηκε και πού μπορεί να είναι.

Προσπαθώντας παράλληλα να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν το πολιτικό πρόβλημα, η Άννα προτείνει μία ανορθόδοξη, πλην όμως με πολλές πιθανότητες επιτυχίας, λύση. Ο Ενρίκο έχει έναν δίδυμο αδερφό, τον Τζιοβάνι, έναν ευφυή φιλόσοφο που όμως έπασχε από ένα είδος κατάθλιψης και γι’ αυτό νοσηλευόταν γι' αρκετό καιρό σε κάποιο ίδρυμα.

Τώρα έχει γυρίσει σπίτι του και γνωρίζοντας το ρίσκο, του ζητούν να βοηθήσει αντικαθιστώντας τον αδερφό του.

Έτσι ο κόσμος και το κόμμα πιστεύουν ότι ο Γενικός Γραμματέας ξαναβρίσκεται στη θέση του. Ο Τζιοβάνι παίζει με ζήλο τον ρόλο του και ξαφνικά οι δημοσκοπήσεις φέρνουν χαμόγελα. Οι κάμερες τον αγαπούν και συναντά πρωτοφανείς εκδηλώσεις θαυμασμού σε κάθε του δημόσια και ιδιωτική παρουσία από τους ψηφοφόρους.

Μήπως τελικά ο Τζιοβάνι έχει το προφίλ του ιδανικού ηγέτη που όλοι ζητούν απεγνωσμένα;

Η ταινία «Ζήτω η Ελευθερία», είναι ένας εξαιρετικός, σκληρός αλλά και αστείος καθρέφτης της σημερινής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας στην Ιταλία, αλλά και γενικότερα. Η ταινία βραβεύτηκε μεταξύ άλλων ως το καλύτερο σενάριο στα Βραβεία της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου, καθώς επίσης και με το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου, για τον Τόνι Σερβίλο. Κομεντί 2012 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 94'

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ρομπέρτο Άντο με τους: Τόνι Σερβίλο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Βαλέριο Μαστραντρέα. Γενική είσοδος 4 ευρώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass